Social

Grijă mare ce mâncaţi! Zeci de arădeni au ajuns la spital cu intoxicaţii provocate de ciuperci

Grijă mare ce mâncaţi! Zeci de arădeni au ajuns la spital cu intoxicaţii provocate de ciuperci

Tot mai mulţi arădeni au ajuns, în ultima perioadă, la spital din cauza intoxicaţiilor cu ciuperci produse din pădure.

Doar în ultimele şapte zile, 24 de persoane, între care doi minori, din Arad au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cinci dintre cei care au suferit intoxicaţii din cauza ciupercilor au rămas internaţi sub supravegherea medicilor.

Medicii atrag atenţia populaţiei să consume ciuperci doar din culturi verficate şi autorizate sanitar, în condiţiile în care ciupercile din păduri care arată comestibile au putut suferi modificări care să le facă toxice. Copiii mici sunt mai sensibili decât adulţii, aşa că medicii recomandă ca micuţii să nu fie hrăniţi cu mâncăruri pe bază de ciuperci.

Principalele simptome în cazul intoxicaţiei cu ciuperci sunt digestive – greţuri, diaree, vărsături sau neurologice – vertij, halucinaţii vizuale sau tulburări de echilibru. Semnele intoxicaţiei diferă în funcţie de tipul de ciuperci consumate şi apar la minim 15 minute pâna la 12 ore sau chiar mai mult de la consum. În cazul apariţiei simptomelor de intoxicaţie cu ciuperci se recomandă apelarea de urgenţă a numărului 112 şi prezentarea de urgenţă la spital.

Direcţia de Sănătate Publică Arad a transmis adresă către toate primăriile din judeţ cu privire la măsurile de combatere a intoxicaţiei cu ciuperci.

Sursa: Radio Timişoara


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*