Economic

Firmele timișene și cele din Serbia, oportunități de colaborare asupra dezvoltării pieței

Firmele timișene și cele din Serbia, oportunități de colaborare asupra dezvoltării pieței

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a Provinciei Voivodina a organizat un eveniment în care agenții economici din Timiș au avut ocazia de a sta față în față cu reprezentanții firmelor din Serbia.

Scopul evenimentului a fost de a oferi o perspectivă clară asupra dezvoltării pieței, cu accent pe găsirea partenerilor de afaceri potriviți. “Prezența firmelor astăzi nu este una foarte mare, sunt 15 firme din Serbia și 10 din România, dar având în vedere că suntem la începutul unei colaborări considerăm că sunt pași importanți în demersurile care le vom avea în continuare. Firmele din Serbia care sunt prezente astăzi, marea majoritate sunt active în domeniul metalurgiei, iar cele din România în domeniul construcțiilor și este o oportunitate bună ca ei să se întâlnească în scopul unei viitoare colaborări”, a transmis Vladan Tadici, consulul Serbiei la Timișoara.

Evenimentul face parte din agenda de activități, stabilită prin Acordul de Colaborare încheiat între cele două camere de comerț, la Timișoara, în data de 20 aprilie 2017, cu ocazia vizitei la CCIAT a unei delegații de afaceri condusă de președintele Camerei de Comerț și Industrie Vojvodina, Boško Vučurević.

Prin încheierea acestui parteneriat, cele două organizații camerale și-au propus o colaborare îndelungată între Provincia Voivodina și Județul Timiș, două regiuni în plină dezvoltare care oferă oportunități importante de afaceri în toate domeniile, cât și creșterea numărului de firme românești și sârbești care să investească pe cele două piețe. Interesul comun exprimat este de a stabili colaborări de lungă durată cu parteneri din județul Timiș, în vederea distribuirii/comercializării produselor sârbești pe piața din România.“Acest eveniment este o urmare a întâlnirii pe care am avut-o cu Camera de Comerț Voivodina, în primăvară, și așa cum spuneam atunci la după fiecare întâlnire rezultă o agendă de lucru. Iată un eveniment rezultat al acestei întâlniri, un parteneriat în industria metalurgică, sunt firme care vin din Voivodina pentru a se întâlni cu firme din județul nostru. Noi am reușit să punem firmele față în față, de aici nu mai este rolul nostru, dacă se înțeleg la preț-calitate, cu siguranță vor încheia și contracte. De asemenea este împreună cu noi astăzi, domnul consul al Serbiei în județul Timiș, am avut o discuție înainte de începerea eveniomentului și am perfectat o expoziție ce va avea loc la începutul anului viitor la CRAFT, o expoziție destinată Serbiei”, a precizat Florica Chiriță, directorul general al CCIAT.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*