Social

Balul caritabil “Premierea Excelenței”, marca Rotary Buziaș

Balul caritabil “Premierea Excelenței”, marca Rotary Buziaș

Aflat la cel de-al doisprezecelea an de existență, Clubul Rotary Buziaș continuă seria proiectelor, care fac cunoscut Buziașul în țară și în străinătate. Membrii Clubului Rotary Buziaș se pregătesc vineri, 6 octombrie, de un important eveniment.

Este vorba despre tradiționalul Bal caritabil 2017. Evenimentul va avea loc de la ora 19.00, la Cochet Ballroom Timișoara. Vor fi licitate zeci de obiecte de artă, obiecte sportive, dar și multe altele.

Unsprezece pictori de renume, membrii ai Uniunii artiștilor plastici filiala Timiș, s-au reunit în vară la Buziaș, la cea de-a doua ediție a taberei de pictură. Aceștia au pictat timp de o săptămână. Tablourile lor, 22 la număr, lucrate cu măiestrie și pricepere, au fost donate clubului Rotary Buziaș care le va scoate la licitație la balul din această toamnă, iar fondurile  strânse în urma acestei acțiuni vor fi folosite pentru finanțarea proiectelor viitoare.“Aceste tablouri vor fi valorificate în cadrul licitației de la Balul Rotary Buziaș. Balul este cel mai important eveniment al Clubului de strângere de fonduri pentru proiectele viitoare, unde ca și tema vom avea “Premierea Excelenței din Buziaș”, vom da în continuare burse copiilor cu rezultate foarte bune la învățatură, dar și celor cu o situație precară, dar cu rezultate deosebite la școală. Și-au anunțat participarea 17 cluburi din District, chiar și de la Szeged. Prin prezența lor și a actului de caritate sperăm să strângem cât mai mulți bani pentru acțiunea clubului, să premiem excelența din Buziaș”, a afirmat președintele în exercițiu al Clubului Rotary Buziaș, Nicușor Velican.

Mă bucur că am avut plăcerea de a participa la această tabără de pictură. Pentru mine a fost o experiență inedită, din care am învățat câteceva. Să sperăm că vom reuși să valorificăm o parte din tablouri pentru a putea anul viitor să organizăm o nouă Tabără de pictură. Vă mulțumesc că ați fost alături de noi atunci și acum, dar și la edițiile viitoare”, a transmis Alin Stanciu, membru al Clubului Rotary Buziaș.

A fost o întâlnire plăcută pe care am avut-o cu colegii. Noi sperăm ca în momentul în care se vor întâlni cu publicul să fie recunoscute și apreciate ca niște valori asumate ale colegilor artiști care au participat la această tabără. Avem emoția faptului că vom fi licitați de cotă, să spun așa, în cadrul balului de caritate”, a spus pictorul Viorel Cosor.

Anul acesta am avut onoarea să particip la tabăra de creație și pictură organizată de Clubul Rotary Buziaș. Referitor la tablourile mele, inspirația a fost Lumea Vegetală. Am vrut să redau abstract copacii din Pădurea Buziașului. Inspirația a venit pe moment și nu este un tablou figurativ, minuțios, unde să iei fiecare detaliu și să lucrezi o săptămână-două, ci este unul abstract. Mai mult partea de creație a contribuit” , a declarat pictorița Loredana Furcă.

Picturile s-au ridicat la un alt nivel, iar tabăra s-a trasnformat în Tabără internațională. Sper ca odată cu ocazia balului caritabil de vineri se vor vinde, astfel încât să existe continuitate”, a subliniat coordonatorul Taberei de picturi de la Buziaș, Viorel Coman.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*