Sport

Săptămâna europeană a Sportului s-a încheiat. Vezi bilanțul evenimentului, în județul Timiș

Foto: Octavian Pintean

Ajunsă la edițiția a III-a, Săptămâna Europeană a Sportului, dezvoltată de Comisia Europeană s-a desfășurat în perioada 23-30 septembrie 2017. Evenimentul cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmu și de Ministerul Tineretului și Sportului din România, a promovat participarea la activități sportive și fizice și sensibilizarea cu privire la numeroasele beneficii ale acestor activități.

La prima ediție a acestui eveniment au luat parte peste cinci milioane de persoane în cele peste 7.000 de activități organizate în toate țările Uniunii Europene, dar și alte cinci țări de pe continent. La ediția a III-a, desfășurată în acest an, au participat peste 10 milioane de persoane în peste 33.000 de activități în 32 de tări, astfel depășind granițele Uniunii Europene.

În județul Timiș numărul activităților și participanților au crescut datorită implicării active a Direcției pentru Tineret și Sport Timiș și a Asociației Județene Sportul pentru Toți Timiș în parteneriat cu I.S.J Timiș, L.P.S Banatul Timișoara, Facultatea de Educație fizică și Sport de la UVT, Clubul de Înot Masters Timișoara, Direcția de Sănătate Publică Timiș, Forumul Național de Prevenție, Catedra de educație fizică de la UPT, Asociația Sport, Tradiție și Cultură, prof. Flavia Ionilă de la Complexul Sportiv Banu Sport, Asociația Clubul Sportiv MP Sport, Roekl Manufaktur S.R.L din Timișoara și alte școli generale și licee.

Dintre numeroasele activități enumerăm cateva: dezbatere cu elevii Sportul-fenomen Social, fitness în centre și baze sportive, minibaschet, minifotbal, demonstrații sportive, masă rotundă cu tema “activitățile sportive și sănătatea adulților”, sport la locul de muncă la Roekl Manufaktur SRL Timișoara și multe alte activități sportive desfășurate în școli și licee timișene cu ocazia Zilei Internationale a Sportului Școlar. Tema generală a campaniei a rămas „#BeActive” care încurajează orice persoană să fie activă pe durata acestei săptămâni și să rămână activă pe parcursul întregului an.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*