Cultură

„Profetul”, un spectacol-concert pentru spirit în turneu la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara

„Profetul”, un spectacol-concert pentru spirit în turneu la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara
Adora Beauty

După două spectacole sold out la București, la Teatrul Odeon, actrița Oana Pellea și interpreta de jazz Teodora Enache își îmbină darurile pe 6 octombrie, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara. Cele două artiste vor face bănățenilor un dar mai mare și anume concertul-spectacol „Profetul”, o adaptare a romanului cu același nume, scris de poetul și filozoful libanez Kahlil Gibran.

 „Profetul” a devenit proiectul de suflet al Teodorei Enache, după ce cartea o găsise într-o perioadă în care punea totul sub semnul întrebării; în care, spre exemplu, sensul libertății era neclar. Șapte ani acordați unui proiect nu sună a fi la îndemâna oricui, însă Teodora Enache nu a vrut să grăbească procesul de creație, rescriind muzica periodic și cu răbdare, într-o continuă comunicare cu sine însăși.

Interpreta de jazz se-nsoțește și se expune în această călătorie spirituală cu Oana Pellea, o actriță emblematică a țării care a cuprins de la început miza spirituală a proiectului. Cele două artiste vor fi manifestările Profetului. Teodora prin note muzicale, Oana prin cuvinte, iar împreună vor da un sens unitar și complementar unor teme sensibile precum iubirea sau fericirea. Temele își găsesc o oază prin acest spectacol, o vor regăsi și prin sufletele spectatorilor care poate uneori le neglijează.

„Profetul” va dezvălui nouă capitole din cartea lui Kahlil Gibran, pasaje care unesc muzica cinematică și intenția lirică a autorului, care se vor suprapune amprentei personale a Teodorei Enache. Regia este semnată de Mihai Țărnă, producător și regizor cu o bogată experiență în teatru și film, șef al Catedrei „Arta Actorului” la Școala Internațională de Film din Paris.

Teodora Enache susține concerte în întreaga lume și colaborează cu muzicieni precum  Stanley Jordan, Benny Rietveld, Theodosii Spassov, Les Paul, Curtis Fueller sau Guido Manusardi. În România, principalul său partener de scenă a fost Johnny Răducanu. Oana Pellea nu mai are nevoie de prezentări în teatrul sau filmul românesc, dar drept mărturie stau, printre altele, 20 de producții cinematografice în care s-a implicat. Actrița participă la turnee de teatru în străinătate și reprezintă România în jurii internaționale la festivaluri de teatru și de film.

Spectacolul-concert „Profetul” poate fi văzut pe 6 octombrie la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, de la 20:00. Biletele sunt la dispoziția publicului prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti şi Humanitas, benzinăriile OMV) şi online pe www.eventim.ro.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*