Administrație

Noi amenzi pentru timișorenii care nu și-au întreținut clădirile. 50 de dosare sunt pregătite pentru supraimpozitare

Noi amenzi pentru timișorenii care nu și-au întreținut clădirile. 50 de dosare sunt pregătite pentru supraimpozitare

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au continuat acțiunea de verificare a asociațiilor de proprietari și a proprietarilor care nu s-au conformat termenelor stabilite prin procesele verbale de contravenție încheiate anul trecut, tergiversând realizarea demersurilor necesare pentru obținerea autorizației și demararea lucrărilor de reparații la imobilele deținute în zona istorică a municipiului Timișoara, fiind de asemenea și cazuri noi identificate de neîntreținere a clădirilor.

Astfel, în ultimele două săptămâni, au fost încheiate 9 procese verbale de constatare a contravenției asociațiilor de proprietari de clădiri din zona istorică, care nu și-au întreținut proprietățile, după ce în primele două săptămâni ale lunii septembrie au fost încheiate un număr de 12 procese verbale de constatare a contravenției, conform Legii 422/2001 republicată.

De asemenea, tot în cursul acestui an, alți 11 proprietari au fost sancționați, totalul ridicându-se la 32 de sancțiuni. Poliția Locală a acționat permanent pentru informarea și notificarea proprietarilor de imobile aflate în stare de degradare, care prezintă pericol pentru cetățeni și care conferă un aspect inestetic Municipiului.

Sancțiunile prevăzute de Legea 422/2001 republicată sunt între 4.000 și 8.000 lei. Poliția Locală Timișoara instrumentează în această perioadă și dosarele care vor fi înaintate către comisia de la nivelul Primăriei Timișoara în vederea supraimpozitării, fiind pregătite pentru comunicare peste 50 de astfel de dosare care privesc clădiri neîntreținute, aflate în stare avansată de degradare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*