Sport

Ionel Pascotă se impune în etapa a X-a a Europeanului BMU. Patrick a auzit oficial, în premieră, ”Deșteaptă-te române!”

Ionel Pascotă se impune în etapa a X-a a Europeanului BMU. Patrick a auzit oficial, în premieră, ”Deșteaptă-te române!”

La finele săptămânii trecute, doi dintre cei mai reprezentativi motocicliști ai României, Ionel și fiul său, Patrick Pascotă, au reușit să câștige etapa campionatului European BMU la care au particiapt. În perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2017 a avut loc cea de-a X-a, adică penultima, etapă a Campionatului European BMU, competiție desfășurată în Bulgaria, la Plevna.

Organizat de Federația Bulgară de Motociclism pe circuitul Dolna Mitropolia, etapa a X-a a Campionatului European BMU se dovedește a fi de o importanță extremă pentru viitorul motociclismului românesc. Faptul că Ionel Pascotă și-a adjudecat această etapă, după ce a plecat în cursă din pole-position, nu mai suprinde pe nimeni. După cele 12 ture de circuit, giroceanul a obținut primul loc la clasa Supersport, pilotul timișean reușind, în cadrul calificărilor, să stabilească și cel mai bun timp din istoria circuitului, la clasa sa. Pentru Ionel Pascotă urmează ultima etapă a Campionatului European BMU, competiție care se încheie în Grecia, la Serres, cu etapa programată peste trei săptămâni, atunci când este programată finala acestui campionat.

Marea surpriză a competiției a furnizat-o, însă, juniorul familiei Pascotă, Patrick, cel care, deși are numai 10 ani, a reușit să câștige etapa la Supermoto, clasa 65 cmc. Cursa a fost una extrem de antrenantă, pe circuit dându-se o adevărată luptă între puștii care au luat startul la această clasă. Fiind pentru prima dată când puștiul câștigă o întrecere internațională, Patrick a fost extrem de emoționat când, la finalul cursei, a urcat pe podium și a azuit cantând imnul României – Deșteaptă-te române!- dedicat învingătorului. Cu această victorie, Patrick a reușit să câștige titlul de Vicecampion European BMU și speră să-l prindă din urmă pe tatăl său, Ionel Pascotă.

”Sunt bucuros pentru mine, dar sunt extrem de bucuros pentru Patrick, care a auzit pentru prima data în viața lui, la o competiție oficială, că i se intonează imnul național”, a comentat Ionel Pascotă din postura de ”tată” al învingătorului. ”Vreau să mulțumesc tatalui meu, sponsorilor, dar și Primăriei Timișoara pentru spijinul acordat. De asemenea mai vreau să mulțumesc în mod excepțional Consiliului Județean Timiș pentru suportul financiar acordat, suport fără de care nu am fi reușit aceste rezultate excepționale pe durata actualului sezon”, a mai spus Ionel Pascotă, cel mai bun pilot moto din România în activitate.

La aflarea rezultatelor obținute de tânărul Patrick, secretarul general al Federației Române de Motociclism, Gabriel Olariu a spus că reprezentantul celei de-a patra generații de motocicliști Pascotă, este o mare speranță a motociclismului românesc. ”Este una dintre speranțele motociclismului din țara noastră și nu numai. Are multe de învățat și are și de la cine, iar după ce mi-a relatat președintele federației, învață foarte repede și ușor, și este extrem de curajos”, a spus Olariu.

Ionel Pascotă a dezvăluit că după încheierea actualului sezon, atât el cât și fiul său, Patrick, vor lua o binemeritată pauză de aproximativ o lună, după care încep pregătirea temeinică a viitorului sezon competițional, cei doi urmând să concureze tot sub culorile Pascotă Racing Team.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*