Economic

Antreprenorii din Timiș s-au reunit în cadrul unei sesiuni de informare în e-commerce

Antreprenorii din Timiș s-au reunit în cadrul unei sesiuni de informare în e-commerce
Adora Beauty

Eveniment important organizat astăzi la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Este vorba despre o sesiune de informare dedicată dezvoltării afacerilor magazinelor online și start-up-urilor. Acțiunea a fost organizată în parteneriat cu DHL Express, Camera de Comerţ Româno-Britanică şi Asociaţia Naţională a Antreprenorilor.

În cadrul sesiunii de informare au fost dezbătute subiecte de interes din domeniul e-commerce și din domeniul logistic. “Este o întâlnire cu mediul de afaceri, despre e-commerce și start-up-uri și dezvoltarea acestui domeniu de activitate. CCIAT are experiență în acest domeniu, pe proiectul transfrontalier România-Serbia am reușit să avem o platformă e-commerce, Made in Banat, astfel că avem experiență în această activitate și ne bucurăm că acum putem să informăm mediul de afaceri despre acest domeniu”, a spus Mihaela Tomescu, director economic al CCIAT.

La rândul său, directorul DHL, Daniel Kearvell este de părere că în ultima perioadă tot mai multe companii își dezvoltă afacerile în mediul online, cu ajutorul tehnologiilor de înaltă performanță.“Credem că e-commerce este nouă oportunitate pentru România. Tot mai multe companii caută să își dezvolte afacerile la nivel internațional, în mediul online, cu ajutorul tehnologiilor de înaltă performanță, iar noi, la compania noastră, am observat, că volumul de transporturi din România a crescut cu aproape 30%. În primul rând, pentru a-ți putea susține afacerea în mediul online, trebuie să te pregătești foarte bine, să ai logistică bună, site bun, să ai un grup țintă foarte bine stabilit, iar noi în România, și mai ales în Timișoara, avem foarte multe afaceri pe care le putem ajuta să atingă aceste ținte”.

Cristina Chiriac se consideră un antreprenor de succes, și asta pentru că afacerea ei a  reușit să pătrundă dincolo de granițele țării.“Mi-am propus să vând ii în toată lumea. Am ajuns pe trei continente. Eu spun că atunci când ești antreprenor, trebuie să își depășești limitele. Iar dacă faci lucrul acesta, în primul rând în mintea ta, atunci vei reuși. Este nevoie de curaj. Să fii antreprenor în România nu este deloc ușor, în fiecare zi te confrunți cu diferite probleme, însă la un moment dat ajungi în punctul în care nu își dorești să mai faci altceva decât anteprenoriat”.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*