Eveniment

Controale în trenuri: 653 de călători fără bilete, peste 200 de sancțiuni aplicate și 11 infracțiuni constatate

Controale în trenuri: 653 de călători fără bilete, peste 200 de sancțiuni aplicate și 11 infracțiuni constatate

Peste 200 de sancțiuni au fost aplicate și 11 infracțiuni au fost constatate, în urma unei acțiuni derulate de polițiștii de la transporturi din Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa.

În zilele de 20 și 21 septembrie, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Poliție Transporturi, poliţiştii secţiilor regionale de poliţie transporturi Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa au acționat pe principalele magistrale de cale ferată şi secţiile de cale ferată adiacente, în trenurile de călători şi în staţiile de cale ferată, pentru prevenirea şi combaterea călătoriei frauduloase, a faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Polițiștii au patrulat 353 de stații de cale ferată și 522 de trenuri de persoane, activități în urma cărora au fost depistați 653 de călători frauduloși. De asemenea, au fost constatate 11 infracțiuni, 5 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni au fost surprise în flagrant delict, au fost depistate 3 persoane cu probleme psihice și 3 minori lipsiţi de supraveghere. Totodată, au fost aplicate 217 sancțiuni contravenţionale, dintre care 120 la Legea 61/1991 a ordinii și liniștii publice, 5 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea pupulației împotriva unor activități comerciale ilicite, 29 la H.G. nr. 203/1994 privind contravențiile pe calea ferată și 63 la alte acte normative.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*