Timişorenii sunt invitaţi la o degustare atipică cu 12 vinuri extraordinare și o poveste pe care nu o veți uita curând sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 17.00, la Restaurantul Fusion (în incinta Bastionului Theresia).
Trei invitați, având printre cele mai avansate studii internaționale în domeniul viniculturii din țară, vor prezenta câte 3 vinuri alese de aceștia. Se va începe cu 3 vinuri albe, se va continua cu 3 vinuri roșii, iar la final invitații nu au avut nicio restricție în a-și alege vinul preferat și surpriza va fi cu atât mai interesantă cu cât e posibil să se deguste orice tip de vin. Toate vinurile se vor degusta prima dată în orb, participanții vor stabili care le-au plăcut cel mai mult, iar la final vor fi dezvăluite și apoi prezentate de către invitați.
Gazdele evenimentului au susținut în anii precedenți master class-uri la Salonul ROVINHUD, dar de această dată organizatorii au reușit să-i aducă pe toți la un loc: Ádám Előd, MW student; Szakács-Orha Imre, MW student; Kormos Zoltán DipWSET.
Despre vinuri vă putem dezvălui doar că nu pot fi din soiurile: Chardonnay, Riesling de Rhin, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Pinot Noir iar prețul lor maxim este de 150 lei/sticla.
În a doua parte a serii vă vom prezenta povestea lui Eli, în compania a 3 vinuri de desert.
Eli este membră a Asociației Ceva de Spus din a cărei poveste de viață s-ar putea face un film. Deocamdată ne limităm la o nuvelă grafică desenată de artistul local Dan Ungureanu care va fi și el prezent la eveniment pentru a răspunde curiozităților legate de crearea acestei cărți. Publicarea cărții este finanțată în mare măsură de către Autoritatea Fondului Cultural Național, iar banii strânși la acest eveniment vor fi contribuția Asociației Ceva De Spus pentru aceasta.
Cei prezenți la eveniment vor putea beneficia de bilete early-bird pentru ROVINHUD Wine Show, eveniment ce va avea loc între 17-19 noiembrie, la Hotel Timișoara!
Înscrierile la degustare se fac pe adresa de mail zoltan@rovinhud.net, iar costul este de 70lei/persoană.