Life-style

Zilele Culturale Maghiare încep vineri în Piaţa Operei. Vom avea parte de muzică, teatru, dans și gastronomie

Zilele Culturale Maghiare încep vineri în Piaţa Operei. Vom avea parte de muzică, teatru, dans și gastronomie

După succesul de anul trecut, Zilele Culturale Maghiare din Timișoara revin cu a doua ediție în Piața Operei, între 22 și 24 septembrie.

Pe parcursul celor trei zile cei interesați vor avea parte de un program extrem de divers: de la concerte pop-rock și jazz, la spectacole de teatru, muzică și dans popular, gastronomie, târg de meșteșuguri și activități pentru copii.

Zilele Culturale Maghiare se deschid vineri după-amiază, la ora 17.30 cu un serviciu religios ecumenic.

Tot vineri sunteți invitați la spectacolul de operetă Swingoperett, susținut de Teatrul de Operetă din Budapesta, în cadrul căruia veți putea asculta, printre altele, piese de Pál Ábrahám, Imre Kálmán și Béla Zerkovitz, în adaptări swing. Seara se va încheia cu evoluția pe scena principală a ansamblurilor folclorice timișorene, urmată de dans popular în Sala Mare a Teatrului Maghiar.

Amatorii de delicii culinare pot degusta, și în acest an, bucate deosebite, beri artizanale, pălincă de calitate, plăcinte, clătite, ștrudele.

Sâmbătă dimineața, ritmul ediției din acest an a Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara va fi dat de ansamblul de toboșari Regélő Fehér Táltos. Tot de dimineață, de la ora 10.00,  încep activitățile dedicate familiei și copiilor. ASTFEL, Tărâmul Copiilor îi așteaptă pe cei mici și pe cei mari doritori de joacă cu programe interesante, teatru de păpuși, activități pentru mămici și prichindei, ludotecă în aer liber, jocuri tradiționale din lemn și iurtă.

Capul de afiș de sâmbătă seara este EDDA, una dintre cele mai renumite trupe rock din Ungaria împreună cu care publicul este invitat să cânte șlagărele lor binecunoscute în Piața Operei.

Tot sâmbătă seara va avea loc premiera spectacolului Teatrului Maghiar Csiky Gergely, iar duminică va putea fi vizionat spectacolul Re-generații Angster al Teatrului Előkép din Budapesta.

Duminică seara accentul va cădea pe jazz. Cântăreața de jazz Rozina Pátkai și formația sa vor deschide programul pe scena mare, apoi va urma concertul îndrăgitului artist maghiar de origine sârbă, ZORÁN, distins cu premiile Kossuth și Liszt Ferenc.

Zilele Culturale Maghiare se vor încheia cu un concert jazz și o petrecere retro la unul dintre locurile preferate ale tinerilor maghiari din Timișoara, Clubul Manufactura.

Evenimentul este organizat de Asociația Bastion.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*