Eveniment

Săptămâna Europeană a Sportului depăşeşte graniţele UE, dar nu ocolește Timișoara

Săptămâna Europeană a Sportului depăşeşte graniţele UE, dar nu ocolește Timișoara
Adora Beauty

Ajunsă la a treia ediție, Săptămâna Europeană a Sportului (SES(, programată între 23 şi 30 septembrie 2017 este o inițiativă a Comisiei Europene de promovare a sportului și a activității fizice în întreaga Europă. Având în vedere succesul înregistrat la primele ediții, SES va continua să creeze noi activități și, de asemenea, să le îmbunătățească pe cele care au avut succes. Tema generală a campaniei rămâne ”#BeActive” și ar trebui să încurajeze orice persoană să fie activă pe durata acestei săptămâni și să rămână activă pe parcursul întregului an.

Federaţia Română Sportul pentru Toţi (FRST), care coordonează, la nivel naţional acţiunile din cadrul SES (EWoS), eveniment care îndeamnă cetăţenii europeni prin hashtag-ul #BeActive, a primit confirmarea de participare la acest eveniment și de la Asociația Judeteană Sportul pentru Toți Timiș cu sprijin din partea Direcției pentru Sport și Tineret a Județului Timiș.

Organizată cu scopul de a atrage, până în 2020, 100 milioane de noi cetăţeni europeni practicanţi ai sportului, în condiţiile în care studiile au constatat că 59 la sută dintre cetăţenii UE nu practică nicio activitate sportivă, Săptămâna Europeană a Sportului a fost structurată în patru zile tematice, însoţite de activităţi festive şi de promovare și anume: sport în mediul educațional, sport la locul de muncă, sport în aer liber și sport în cluburi și centre de fitnes.

Sportul și activitatea fizică contribuie în mod semnificativ la bunăstarea cetățenilor europeni. Cu toate acestea, nivelul de activitate fizică stagnează în prezent și este chiar în scădere în unele țări. Săptămâna europeană a sportului oferă o soluție la această provocare. Pe lângă faptul că are un impact negativ asupra societății și asupra sănătății oamenilor, lipsa de activitate fizică generează și costuri economice. În plus, sportul are potențialul de a consolida mesajele de toleranță și cetățenia în întreaga Europă. Promovarea rolului sportului ca mijloc de incluziune socială va fi de ajutor în confruntarea actualelor provocări din societatea europeană.

Săptămâna europeană a sportului vizează promovarea participării la activități sportive și fizice și sensibilizarea cu privire la numeroasele beneficii ale acestor activități. Săptămâna este pentru toți – indiferent de vârstă, mediu de proveniență sau condiție fizică. Săptămâna ar trebui să reunească persoanele fizice, autoritățile publice, mișcarea sportivă, organizațiile societății civile și sectorul privat.

CINE participa la Săptămâna europeană a sportului ?

Acest eveniment a depășit granițele UE prin participarea a 32 de țări, peste 33.000 de evenimente sportive și peste 10.000.000 de participanți. În Timișoara se vor desfășura diverse activități fizice si sportive si anume: dezbatere și masă rotunda, sport la locul de munca în colaborare cu ROECKL MANUFAKTUR SRL, demonstrații sportive, activități sportive și mers pe jos, fitness, zumba.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*