Național

Ministerul Sănătății preia 12 hectare de teren de la Primăria Iași pentru construcția Spitalului Regional

Ministerul Sănătății preia 12 hectare de teren de la Primăria Iași pentru construcția Spitalului Regional
Adora Beauty

Ministerul Sănătății a anunțat că preia un teren de 120.000 de metri pătrați aparținând statului Român, după ce acesta din urmă a preluat terenul de la municipialitatea din capitala Moldovei, în scopul construirii Spitalului Regional de Urgență, potrivit unei hotărâri de guvern adoptată în ședința de ieri.

Guvernul a anunțat în ședința de joi, 21 septembrie 2017, că Ministerul Sănătătții va prelua un teren în suprafață de 120.000 mp pentru a demara construcția primului Spital Regional de Urgență promis de Partidul Social Democrat cu mai mulți ani în urmă. Terenul, aflat în domeniul public al municipiului Iași, a trecut în domeniul public al statului român, în noiembrie 2016, printr-o hotărâre a Consiliului Local Iași.

Ministerul Sănătății are printre obiectivele prioritare construirea a trei spitale regionale de urgență, investiție pentru care există o finanțare alocată de 300 milioane euro prin Programul Regional Operațional (POR). Cele trei spitale regionale vor construite la Iași, Cluj și Craiova. Pe lista inițială a acestor investiții se regăsea și Timișoara, însă orașul de pe Bega a fost ”tăiat” din rândul celor care vor găzdui astfel de unități spitalicești.

De asemenea, în decembrie 2016, Ministerul Sănătății a încheiat un Acord de asistență tehnică cu Banca Europeană de Investiții, în vederea întocmirii documentelor necesare aplicaţiei pentru finanţarea din fonduri structurale nerambursabile pentru construcţia celor trei spitale regionale de urgenţă.

Foto: mgtvwcmh.files.wordpress.com
Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*