Social

Ziua mondială împotriva Alzheimer, marcată de beneficiarii Centrului de zi pentru persoane aflate în dificultate din Timişoara

Ziua mondială împotriva Alzheimer, marcată de beneficiarii Centrului de zi pentru persoane aflate în dificultate din Timişoara

Timișoara a marcat astăzi, 21 septembrie, Ziua mondială pentru combaterea maladiei Alzheimer. Astfel, evenimentul a avut loc la sediul Centrului de zi pentru persoane aflate în dificultate din Timişoara.

Tema din acest an este „Aminteşte-ţi de mine”, concentrându-se pe modalități de prevenire a îmbolnăvirii printr-un stil de viață sănătos. La aniversare au participat reprezentanţi ai unor instituţii din Timişoara.“Cu această ocazie dorim să atragem atenţia asupra maladiei Alzheimer, asupra persoanelor care sunt afectate de ea şi familiilor acestora, dar şi asupra stigmatizării cu care se pot confrunta în societate. Centrul de Asistență și Recuperare pentru persoane aflate în dificultate a organizat la sediul de pe str.Plavoșin nr.21 o acțiune ce a avut drept scop cunoșterea cât mai exactă a bolii, derulând în a doua parte a zilei o conferință tematică, cursuri de informare, întâlniri publice și un mic concert ai căror proragoniști au fost beneficiarii centrului și câțiva invitati tineri talentați de la Liceul de Artă Ion Vidu”, a transmis Rodica Cojan, directorul interimar al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Centrul de zi pentru persoane aflate în dificultate, administrat de Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară, furnizează servicii sociale de zi, fără cazare, pentru locuitorii oraşului. Categoriile de beneficiari cărora li se adresează serviciul sunt: persoane diagnosticate cu boala Alzheimer, persoane diagnosticate cu boala Parkinson, persoane care se recuperează după ce au suferit un accident vascular cerebral, persoane cu dizabilităţi.

Activităţile derulate în centru sunt: consiliere socială, psihologică şi medicală, kinetoterapie, ergoterapie, meloterapie, atelier de pictură, activităţi de socializare şi petrecere a timpului liber. Spaţiul este generos şi fiecare tip de activitate se desfăşoară în încăperi special amenajate. Personalul de specialitate este format din medic, asistent social, psiholog, kinetoterapeut, ergoterapeut.

Centrul este situat pe strada Ioan Plavoşin, nr. 21 (zona Mehala), telefon 0256.286487, într-o clădire reabilitată în anul 2014, ca urmare a unui proiect cu fonduri europene.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*