Eveniment

Țigări ascunse într-o maşină, confiscate în Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I

Țigări ascunse într-o maşină, confiscate în Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I

Peste 500 de pachete cu ţigări fără timbru fiscal au fost confiscate ieri de către poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I.

Ţigările erau ascunse în plafonul unui autoturism și într-un loc special amenajat lângă rezervorul de combustibil al acestuia.

Miercuri, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I s-a prezentat la controlul de frontieră pentru a intra în România cu un autoturism Dacia înmatriculat în România, cetăţeanul român P. Vasile, în vârstă de 36 de ani, domiciliat pe raza județului Mehedinți.

Deși persoana în cauză a declarat că nu deține produse accizabile, în baza unei informaţii deţinute la nivelul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier I despre  implicarea  acestuia în traficul ilicit cu ţigări, poliţiştiii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea  unui control amănunţit al autoturismului condus de către acesta.

În urma controlului amănunțit efectuat asupra autoturismului condus de cetațeanul mehedințean, lucrătorii vamali şi poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în  plafon și într-un loc special amenajat lângă rezervorul de combustibil al acestuia, în scopul sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 564 de pachete cu tigări marca Pall Mall, Winston, Ashima și Marble, de proveniență Serbia.

Din cercetările efectuate de către poliţiştii de frontieră, s-a stabilit că ţigările au fost cumpărate din Serbia şi urmau a fi introduse ilegal în România cu scopul de a fi comercializate pe piaţa neagră.

Autoritățile de frontieră mehedințene l-au sancționat pe severinean cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar cantitatea de 564 de pachete cu țigări, în valoare de 6.800 lei, a fost confiscată, autovehiculul fiind indisponibilizat până la plata amenzii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*