Național

Vicepremierul României: Îndeplinim toate condițiile asumate față de UE pentru aderarea la Schengen

Vicepremierul României: Îndeplinim toate condițiile asumate față de UE pentru aderarea la Schengen

Vicepremierul Ion Marcel Ciolacu a discutat, ieri, cu comisarul european pentru Uniunea securității, Julian King, contribuția României la funcționarea eficientă a sistemului integrat european de securitate, ținând cont de faptul că țara noastră și-a îndeplinit toate angajamentele asumate privind securizarea frontierelor și care țin de pregătirea pentru aderarea la Spațiul Schengen.

Vicepremierul României, Ion Marcel Ciolacu, alături de ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, au discutat, luni, cu comisarul european Julian King, despre disponibilitatea României de a contribui la funcționarea eficientă a sistemului integrat european de securitate, având în vedere că și-a îndeplinit, din punct de vedere tehnic, toate angajamentele asumate privind securizarea frontierelor și care țin de pregătirea pentru aderarea la Spațiul Schengen.

“România are o abordare responsabilă în fața provocărilor actuale, reprezentate de fenomenul migrației și amenințarea terorismului, pentru că a fost și ea indirect afectată. Atacurile teroriste din alte țări europene au avut printre victime și cetăţeni români. Avem la ora actuală o țară sigură și ne vom asigura că o menținem așa”, a declarat vicepremierul.

În plus, România poate oferi expertiză în materie de securitate cibernetică, a afirmat Ciolacu, amintind nivelul de performanță al specialiștilor români în domeniu, recunoscut și în plan extern.

La rândul său, comisarul european Julian King și-a reafirmat convingerea că Spațiul Schengen ar fi mai puternic și toate ţările membre ar avea de câştigat dacă România ar face și ea parte din Schengen.

“România este un participant activ la politica de securitate a Uniunii Europene și vă asigur de toată susținerea în a le prezenta partenerilor noştri pașii importanți făcuți de România și pe care i-am constatat”, a declarat oficialul european.

Foto: foxhedgehog.com

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*