Politic

Vicepremierul: “România îndeplinește toate condițiile asumate față de Uniunea Europeană în materie de securizare a frontierelor”

Vicepremierul: “România îndeplinește toate condițiile asumate față de Uniunea Europeană în materie de securizare a frontierelor”

Vicepremierul Ion Marcel Ciolacu a discutat, luni, cu comisarul european pentru Uniunea securității, Julian King, despre disponibilitatea României de a contribui la funcționarea eficientă a sistemului integrat european de securitate. La întrevedere a participat și ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu.“România are o abordare responsabilă în fața provocărilor actuale, reprezentate de fenomenul migrației și amenințarea terorismului, pentru că a fost și ea indirect afectată. Atacurile teroriste din alte țări europene au avut printre victime și cetăţeni români. Avem la ora actuală o țară sigură și ne vom asigura că o menținem așa”, a declarat vicepremierul Ion Marcel Ciolacu.

În plus, România poate oferi expertiză în materie de securitate cibernetică, a afirmat vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, amintind nivelul de performanță al specialiștilor români în domeniu, recunoscut și în plan extern.

La rândul său, comisarul european Julian King și-a reafirmat convingerea că Spațiul Schengen ar fi mai puternic și toate ţările membre ar avea de câştigat dacă România ar face și ea parte din Schengen.“România este un participant activ la politica de securitate a Uniunii Europene și vă asigur de toată susținerea în a le prezenta partenerilor noştri pașii importanți făcuți de România și pe care i-am constatat”, a declarat oficialul european.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*