Politic

Premierul Mihai Tudose, nemulțumit de ENEL: “Sunt îngrozitori. Încercau să ne explice că ei muncesc și că fac tot ce pot”

Premierul Mihai Tudose, nemulțumit de ENEL: “Sunt îngrozitori. Încercau să ne explice că ei muncesc și că fac tot ce pot”

Premierul Romaniei, Mihai Tudose, s-a aflat în această după- amiază la Timișoara, alături de Carmen Dan, ministrul de Interne. Aceștia au participat la Comandamentul pentru Situații de Urgență al județului Timiș, pentru a evalua pagubele lăsate de furtuna care s-a abătut ieri asupra Timișoarei și zonei de vest.

Astfel, premierul s-a declarat mulțumit de modul în care au acționat forțele de ordine ale ISU, IPJ, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră şi Primărie. “Prima concluzie: mobilizare exemplară ale structurilor Ministerului de Interne, ale Ministerul de Apărare Națională, ale sistemului de sănătate din Timiș, din păcate sunt cinci decese. Mesajul foarte bun pentru toată lumea cu o singură excepție. Cei de la ENEL sunt îngrozitori, nu se poate așa ceva. Și astăzi încercau să ne explice că ei muncesc și că fac tot ce pot, dar mai durează câteva zile. Nu se poate așa ceva!”, a subliniat premierul Mihai Tudose.

În plus, premierul României a afirmat că timișenii afectați de furtună vor fi despăgubiți. Prioritate au școlile, grădinițele, spitalele și instituțiile publice. În urmă au rămas pagube, iar cinci vieți omenești au fost curmate. “Toată lumea se mobilizează acum să facă proiecte de hotărâri pentru acordarea de despăgubiri în caz de calamitate, și chiar dacă nu vor fi toate gata mâine, vom intra în tranșa a doua, peste o săptămână, două, dar până mâine va trebui ca tot ce înseamnă școală, grădiniță, spital, să fie pe Hotărârea de Guvern pentru ca miercuri să putem da banii”.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*