Social

Furtuna a făcut ravagii în Timișoara. Cinci oameni au murit și 27 sunt răniți

Furtuna a făcut ravagii în Timișoara. Cinci oameni au murit și 27 sunt răniți

O vijelie puternică a făcut ravagii, duminică, la Timişoara. În doar 15 minute, vijelia a pus copacii la pământ, au fost acoperişuri smulse, iar zeci de autoturisme distruse.

Cinci oameni şi-au pierdut viaţa. O femeie a fost strivită de un copac smuls de furtună în grădina Zoo din Timişoara. Un bărbat a fost lovit de un panou publicitar luat pe sus de rafalele de vânt ce au ajuns şi la 90 de kilometri pe oră. Alţi doi oameni au pierit loviţi de copaci, la Buziaş. O a cincea persoană a murit la Arad. 27 de oameni sunt răniţi. Printre ei sunt şi doi copii, în stare critică.

UPDATE: Potrivit ISU Timiș, în urma fenomenelor meteorologice periculoase petrecute pe raza județului Timiș în ultimele ore, până în acest moment au fost înregistrate 45 de copaci căzuți, 11 acoperișuri afectate de vânt, 4 persoane decedate, respectiv 2 în Timișoara şi 2 în Buziaş şi 26 de persoane rănite.

A fost activată grupa operativă şi suplinite forțele. În acest moment, peste 140 de pompieri intervin.

Având în vedere avertizările de cod galben și cod portocaliu de vijelii și vânt puternic, recomandăm cetățenilor din județ, ca pe timpul manifestării fenomenelor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

UPDATE 1:  actualizare ora 18:40 total răniți 48 (42 adulți și 6 copii dintre care unul grav). 53 de copaci şi stâlpi căzuți.

Au fost alarmate în totalitate subunitățile din Timișoara, Lugoj, Deta şi Buziaş, peste 150 de pompieri intervin în acest moment.

De asemenea, la sediul inspectoratului, a fost activat Centrul Județean de Conducere şi Coordonare a Intervențiilor cu reprezentanți din ISU, IPJ, Jandarmeria, Poliția de Frontieră şi Primăria.

Din păcate, orașul nostru a fost lovit de o furtună cumplită. Acum a trecut. Dar, în urma ei, am rămas cu o mulțime de străzi blocate, cu curentul și apa întrerupte într-o mare parte a orașului, cu clădiri cu acoperișul deteriorat sau chiar dislocat, cu copaci și stâlpi puși la pământ, etc., dar și cu persoane rănite și chiar cu un deces. 
Am dat dispoziții ca forțele proprii ale Primăriei -Horticultura, SDM, Retim, Aquatim, Colterm, Poliția Locală, Direcția de Mediu și Direcția Edilitară- să intre în acțiune și să asigure reintrarea cât mai grabnică în normalitate. Evident, colaborăm cu ISU, Poliția Națională, Enel și celelalte instituții cu prerogative în astfel de situații. Vă rog și pe dv, stimați timișoreni, să vă aduceți aportul în acest sens“, a spus primarul Nicolae Robu.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*