Politic

Deputatul ALDE Timiș, Marian Cucșa, vine cu o idee inedită pentru sprijinirea elevilor

Deputatul ALDE Timiș, Marian Cucșa, vine cu o idee inedită pentru sprijinirea elevilor

Un proiect pilot se află pe lista deputatului ALDE Timiș, Marian Cucșa. Acesta este hotărât să-l susțină în Parlament, în luna septembrie. Este vorba despre achiziționarea mai multor microbuze destinate transportului elevilor din Timișoara.

Potrivit președintelui ALDE Timiș, Marian Cucșa,  ideea va fi inițiată Ministerului Educației. “Vreau să propun introducerea de microbuze școlare în orașe, să fie cu circuit închis, să ia copiii de acasă să-i ducă la școală și înapoi. Voi discuta cu cei de la Ministerul Educației și cu alți colegi din Parlament pentru a găsi o variantă ideală pentru acest proiect. Acest sistem funcționează în țările europene și nu numai. Vreau să fie despus proiectul în cel mai scurt timp”, a transmis președintele ALDE Timiș, deputatul Marian Cucșa.

În plus, parlamentarul de Timiș susține că se vor face studii pentru stabilirea numărului de microbuze, cum vor fi achiziționate și cum vor fi suportate costurile de întreținere, fie de minister sau de administrațiile locale.

În prezent, în vestul țării există transport școlar asigurat doar în comune.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*