Administrație

12 proprietari de imobile din zona istorică, amendaţi din nou de Poliţia Locală

12 proprietari de imobile din zona istorică, amendaţi din nou de Poliţia Locală

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina in Construcții și Afișaj Stradal au continuat în această perioadă acțiunea de verificare a asociațiilor de proprietari și a proprietarilor care nu s-au conformat în totalitate măsurilor și termenelor stabilite prin procesele verbale de contravenție încheiate anul trecut.

Ei au tergiversat realizarea demersurilor necesare pentru obținerea autorizației și demararea lucrărilor de reparații la imobilele deținute în zona istorică a municipiului Timișoara.

Astfel, au fost aplicate în ultima săptămână 12 procese verbale de constatare a contravenției, conform Legii 422/2001 republicată, cei în cauză fiind sancționați pentru a doua oară.

Poliția Locală a acționat permanent pentru informarea și notificarea proprietarilor de astfel de imobile în special din zona centrală a orașului, pentru a fi luate măsurile de reabilitare a imobilelor deținute. De altfel, în luna august a fost organizată inclusiv o întâlnire pe tema reabilitării cu reprezentanții asociațiilor de proprietari la sediul Poliției Locale, la care au fost invitați și reprezentanții Directiei Generale de Urbanism și Dezvoltare Urbană care au prezentat programul de sprijin financiar pentru proprietarii care inițiază proiecte de reabilitare a clădirilor, aprobat cu HCL 158/31.10.2016.

Sancțiunile prevăzute de Legea 422/2001 republicată sunt între 4.000 și 8.000 de lei. Printre cei sancționați se află și proprietarul imobilului de pe str. Eugeniu de Savoya nr. 16, imobil aflat în stare avansată de degradare, care a prezentat un certificat de urbanism în vederea obținerii aviz de oportunitate pentru restaurare și extindere clădire. Documentația și procesul verbal de constatare a contravenției au fost înaintate arhitectului șef în vederea stabilirii cuantumului sancțiunii.

Acțiunile de reverificare vor continua și în perioada următoare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*