Internațional

Un militar român omorât și alți doi răniți, în urma unui atac cu mașină capcană, în Afganistan

Un militar român omorât și alți doi răniți, în urma unui atac cu mașină capcană, în Afganistan

Un caporal român a fost ucis în urma unui atacasupra unei patrule militare românești aflată în misiune în Afganistan. În același atac au fost răniți alți doi militari români.

Caporalul român Mădălin Stoica a decedat vineri, 15 septembrie 2017, în urma unui atac asupra unei patrule militare românești care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan. Militarul, de 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Bărbatul se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al M.Ap.N. din anul 2002.

Din nefericire, în același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe. Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Mădălin Stoica și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*