Național

Guvernul deschide, în 2017, un centru de informare în Ucraina, pentru sprijinirea comunității românești

Guvernul deschide, în 2017, un centru de informare în Ucraina, pentru sprijinirea comunității românești

Guvernul a aprobat, zilele trecute, deschiderea centrului de informare al României la Slatina/Solotvino, localitate de pe teritoriul Ucrainei, ca parte a demersurilor guvernamentale pentru sprijinirea comunităților românești din afara granițelor țării în promovarea și conservarea identității etnice, culturale și lingvistice.

Reprezentanții Guvernului anunță că rolul centrelor de informare, conform Programului de Guvernare, este de a promova interesele României în relația bilaterală de predare a limbii române și a elementelor de cultură și civilizație românească prin elaborarea unor proiecte în domeniul lingvistic și organizarea unor evenimente culturale și de diplomație publică și culturală, precum și a sărbătorilor naționale.

Memorandumul adoptat în ședința de guvern prevede înființarea centrului de la Slatina/Solotvino până la finalul anului, fiind o prioritate asumată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni pentru 2017.

Începând cu anul 2015, unități similare au mai fost deschise și la Comrat și Bălți (în Republica Moldova) și Ismail (în Regiunea Odessa, Ucraina).
Alte două centre vor fi înființate la Bor (în regiunea Valea Timocului din Serbia) și la Korcea (în Albania), zone în care există importante comunități românești.

Foto: radioconstanta.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*