Social

Razia Poliţiei Locale în Piaţa Mehala s-a lăsat cu zeci de amenzi

Razia Poliţiei Locale în Piaţa Mehala s-a lăsat cu zeci de amenzi

Polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor au organizat, marţi, o amplă acțiune în Piața Mehala, pe str. Grigore Alexandrescu, în locația în care a funcționat piața de lemne și unde este amplasată o piață agro-alimentară.

Acțiunea a avut drept scop luarea măsurilor legale în cazul comercianților care, s-a constatat în urma verificărilor efectuate, expuneau spre vânzare produsele în condiții necorespunzătoare. Astfel, au fost aplicate 26 de sancțiuni în valoare totală de 11.600 lei, majoritatea dintre ele pentru nerespectarea regulamentului de piață, pentru lipsa curățeniei, neverificarea metrologică a cântarelor, nerespectarea sectorizării și lipsa documentelor.

Administratorul pieței a fost de asemenea sancționat deoarece nu a avut grijă ca activitatea în piață să se desfășoare conform prevederilor legale, fiind notificat și pentru cosirea ambroziei crescută în locația respectivă.

Un comerciant depistat deținând atestat de producător în Buzău, dar care comercializa în baza atestatului produse de import sau achiziționate din depozite, a fost sancționat conform Legii 145 /2014 cu 7.500 lei.

Acțiunile de verificare a pieței din Mehala vor fi organizate și în perioada următoare astfel încât comercializarea produselor agro-alimentare să se desfășoare în condiții legale și civilizate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*