Social

A început o nouă ediție a Taberei pentru bolnavii de distrofie musculară

A început o nouă ediție a Taberei pentru bolnavii de distrofie musculară

Manifestare unică în România! Tabăra de Distrofie Musculară, organizată de Fundația ”Laurențiu Ciucur”, cu sprijinul Fundației “CRISTIAN ȘERBAN”, se află, în acest an, la ediția a XIX-a.

În perioada 10 – 23 septembrie 2017, copii și tinerii suferinzi de boli musculare și neuromusculare progresive din județul Timiș se bucură de o binemeritată vacanță, în cadrul Taberei de Distrofie Musculară ce are loc la Buziaș. “Și în acest an, tabăra se desfășoară datorită bunăvoinței Fundației “CRISTIAN ȘERBAN” care oferă, participanților, în modernul Centru de Evaluare și Recuperare pentru copii și tineri din Buziaș, condiții deosebite, la care se adaugă o importantă contribuție financiară a fundației noastre”, spune Zaharia Ciucur, președintele Fundației “Laurențiu Ciucur”.

Fondurile provin, în exclusivitate, din donațiile oferite cu generozitate la ultima ediție, cea de-a XXIV-a, a Telemaratonului Speranței, ce a avut loc în luna aprilie 2017, manifestare organizată de Fundaţia “LAURENŢIU CIUCUR”, Inspectoratul Şcolar al Judetului Timis, Fundația Judeţeană pentru Tineret Timiş, Cons Electrificarea  Instal Timișoara și Televiziunea Europa Nova.

La această manifestare participă 22 de persoane, copii și tineri suferinzi de boli musculare progresive și insoțitorii acestora.

Potrivit organizatorilor, scopul taberei prevede consultații, asistență medicală și recuperatorie de specialitate; informații medicale și recuperatorii oferite de specialiști, familiilor pacienților; întocmirea unor fișe individuale pentru fiecare participant în vederea stabilirii strategiei viitoare de sprijinire, în funcție de gradul și gravitatea bolii; programe de recreere și socializare; atragerea de simpatizanți și susținători care să sprijine Fundația “LAURENȚIU CIUCUR” în demersurile sale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*