Sport

Video: Poli Timișoara pune ”câinii” cu botul pe labe și urcă pe loc de play-off

Video: Poli Timișoara pune ”câinii” cu botul pe labe și urcă pe loc de play-off

Venită după victoria fabuloasă cu CFR Cluj, Poli Timișoara a reușit să se impună, luni seara, în fața celor de la Dinamo București, chiar pe stadionul din ”Ștefan cel Mare”. Alb-violeții au acumulat 16 puncte și au urcat pe locul 6 în clasament, la numai două puncte de locul… 2!

Poli Timișoara a plecat la București cu gândul la un meci bun, cel puțin asta spunea antrenorul timișorenilor înainte de a pleca spre capitală. Că aveau să aducă un punct, era o idee destul de bună, însă nu sperau prea mult că se pot întoarce din ”Groapă” cu tolba plină și pe loc de play-off, mai ales că asta ar fi dus la un schimb de locuri între cele două combatante.

Debutul meciului a fost clar în favoarea alb-roșilor conduși de pe margine tocmai de un timișorean, Cosmin Contra – antrenorul propus recent pentru preluarea postului de selecționer al naționalei de fotbal a României. Costache, de două ori, și Hanca l-au scos în evidență pe Curileac în primul sfert de oră de joc, timp în care elevii lui Ionuț Popa s-au apărat în permanență. În minutul 15, Drăghici scapă printre cei doi stoperi ai ”câinilor”, dar șutul său este prea slab pentru a-l învinge pe portarul dinamovist Penedo. Acesta a fost momentul în care Poli a îndrăznit să ”scoată capul” mai mult și nu a fost fără folos. În minutul 20, Munteanu execută un corner, mingea ajunge la Cânu, dar reluarea cu capul a căpitanul alb-violeților trece peste bară, iar peste șase minute același Munteanu avea să-și ia inima-n dinți și șutează din afara careului, mingea trecând peste buturile gazdelor. După alte două minute, Vașvari combină cu Drăghici, dar șutul primului, de la 25 de metri, trece pe lângă poartă. Minutul 30 aduce și deschiderea scorului. Costache trage pe jos, din centrul careului, după o minge primită de la Nemec, iar tabela de marcaj indica Dinamo 1 – 0 Poli. După doar 4 pinute, Penedo îl faultează în careu pe Bîrnoi, iar arbitrul arată punctul cu var. Mingea este preluată de Vașvari, care transformă excelent lovitura de pedeapsă, iar tabela indica din nou egal: 1-1.

Repriza secundă avea să aducă o creștere și mai mare a calității spectacolului de pe triunghiul verde. În minutul 49, Nemec încearcă să-l învingă pe Curileac, dar fără succes, iar după câteva minute este înlocuit cu ”vedeta” Bokila. În același munit, 56, la alb-violeți iese Josip Soljić și intră Čurjurić, ultimul transfer al bănățenilor. La câteva secunde și doar câțiva pași făcuți pe gazon, croatul nou-venit sub comanda lui Ionuț Popa a avut șansa să încline balanța în favoarea lui Poli, însă a ratat aproape incredibil din 6 metri. După numai un minut este rândul lui Bîrnoi să rateze ”desprinderea”, care avea să se întâmple în minutul 63. Drăghici punctează din zona centrală a careului, după o pasă perfectă marca Gabriel Vașvari, iar tabela indica un incredibil 1-2, scor cu care avea să se și încheie partida.

La finalul meciului, puținii suporteri aflați în tribunele arenei din Șoseaua Ștefan cel Mare au scandat numele tehnicianului celor de la Poli, propunându-l pe ”Popică” antrenor la echipa națională, știut fiiind faptul că pentru postul de selecționer este în ”luptă” tocmai antrenorul ”câinilor, Cosmin Contra.

Dinamo București: Penedo, Hanca, Nedelcearu, Katsikas, Filip, Anton (min.62 – Rivaldinho), Mahlangu, Costache, Nascimento (min.85 – Șerban), Salomao, Nemec (min.56 – Bokila). Antrenor: Cosmin Contra.

Poli Timișoara: Curileac, Crețu, Melinte, Cânu, Șeroni, Artean, Soljić (min.56 – Čurjurić), Munteanu (min.89 – Ciucur), Vașvari, Bîrnoi, Drăghici (min.76 – Miguel). Antrenor: Ionuț Popa.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*