Administrație

Primarul Robu, despre baricada din Girocului: “Acea poartă poate fi estetizată”

Primarul Robu, despre baricada din Girocului: “Acea poartă poate fi estetizată”

Lucrările editilare continuă în zona Calea Martirilor din Timișoara. Acum se lucrează la schimbarea rețelei de gaz. Acest proces ar dura două săptămâni, spune primarul Nicolae Robu.

Totodată, autoritățile au în vedere soarta baricadei, prin care trec conductele de termoficare. Inițial, s-a decis că va fi demolată, însă apar schimbări de plan. Nicolae Robu susține că o variată ar fi ca acea poartă să rămână și să fie stilizată, la fel cum s-a întâmplat cu porțile dinspre Calea Aradului și Calea Lugojului. Am fost azi dimineață în Calea Martirilor. Se lucrează serios, aș spune. Am vorbit cu șeful firmei Super Construct și mi-a promis că totul va fi gata până la venirea iernii. Am hotărât să se lucreze acum la schimbarea rețelei de gaz în intersecția Calea Martirilor – Mareșal Const. Prezan. După ce se termină această lucrare, în cel mult două săptămâni, vom lua decizia dacă mutăm în subteran sau nu conductele de termoficare care trec prin acea poartă, baricadă cum i se spune. Acea poartă poate fi estetizată, a explicat edilul.

În zona Calea Martirilor – Musicescu mai este de lucru la stratul de balast și la trotuare. Circulația rutieră este restricționată, șoferii pot circula doar pe o bandă pe sens.

Reamintim, lucrările  pentru lărgirea arterei la patru benzi în zona Calea Martirilor au început în martie 2016. Valoarea proiectului este de 8 milioane de lei, fără TVA. Durata de execuție este  de 24 luni.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*