Eveniment

Noul an şcolar începe cu 300 de poliţişti pe teren

Noul an şcolar începe cu 300 de poliţişti pe teren

Siguranţa în şcoli constituie o prioritate pentru Poliţia Română, context în care aproape 300 de poliţişti acţionează, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din județul Timiș.

În 11 septembrie, din dispoziţia Şefului Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, 291 de poliţişti acţionează în sistem integrat, pe raza județului Timiș, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, investigații criminale și prevenire, sunt prezenţi în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din județ.

De asemenea, în aceste zile, polițiștii timișeni intensifică activitățile educativ-preventive și de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice și a asigurării de răspundere civilă obligatorie.

Pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor.

De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

Totodată, sunt identificate şi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional și prevenirea evenimentelor negative, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative.

Poliţiștii timișeni urează tuturor mult succes în noul an şcolar și îi asigură pe elevi, părinți și profesori că sunt la datorie pentru siguranța lor!

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*