Administrație

Primarul Robu, despre Aquapark-ul promis : “Vor fi multe bazine și un sistem de tobogane cum nu o să mai găsiți niciunde în zonă”

Primarul Robu, despre Aquapark-ul promis : “Vor fi multe bazine și un sistem de tobogane cum nu o să mai găsiți niciunde în zonă”

Un Aquapark în Timișoara. Este propunere inedită de construire a unui complex acvatic care poate concura cu centrele SPA din Ungaria. Primăria va lansa un studiu de fezabilitate, iar investiția va fi de 10 – 15 milioane euro.

Potrivit edilului, vor fi bazine acoperite, bazine în aer liber cu apă termală și cu zonă de jocuri acvatice și hidroterapie.“O să dăm drumul studiului de fezabilitate pentru Aquapark-ul Timisoarei. Va fi cel mai tare din această parte din Europa. Vor fi multe bazine și un sistem de tobogane cum nu o să mai găsiți niciunde în zonă. (…) M-am inspirat din mai multe parcuri din lume”, a explicat edilul  Nicolae Robu.

În prezent, există trei locații pentru ridicarea parcului. Este vorba despre terenuri din zona Mehala, Aeroportul Cioca și Pădurea Bistra, în apropiere de Moșnița. Primarul susține că Aquapark-ul ar urma să aibă aproximativ 10 ha.

Proiectul se va realiza cu bani de la bugetul local, dar există posibilitatea unui împrumut bancar.“Vrem să facem asta pe banii noștri, pentru că nu suntem finanțabili pe bani europeni, pentru că nu avem areal cu statut de stațiune. Cred că într-un an jumăte se poate realiza. Dacă lucrurile vor merge bine cu licitațiile, atunci, poate chiar în 2019 va putea fi finalizat cu veniturile noastre proprii. Vrem să facem și un împrumut bancar”, a mai spus primarul Nicolae Robu.

Proiectul va fi gata până în anul 2021, dă asigurări Nicolae Robu.

 

 

(Foto: Pixabay)

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*