Eveniment

FOTO. PLAI XII a început cu multă bucurie şi cu surprize pentru public

FOTO. PLAI XII a început cu multă bucurie şi cu surprize pentru public

Prima seară de festival a fost plină de bucurie şi de surprize pentru publicul care a venit la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara. Artiştii au interacţionat cu publicul şi au avut show-uri care au creat o atmosferă extraordinară pe care fiecare dintre cei prezenţi au putut să o trăiască în felul PLAI: #plaiepersonal.

Programul de concerte a început pe scena world barn cu artistul rezident al acestei ediţii Dom La Nena, o tânără talentată de origine latino-americană, maestră la violoncel, cu o voce caldă, șoptită care magnetizează audiențe. S-a apropiat de publicul PLAI nu doar prin muzică, ci prin mărturisiri personale precum faptul că e bucuroasă să descopere Timişoara şi această parte de lume alături de fiica ei.

Următorul concert a fost susţinut de Gentleman, care a revenit de două ori pe scenă la chemarea publicului. Artistul a avut o reprezentaţie de reggae autentic, iar ultima melodie a cântat-o din mijlocul publicului şi împreună cu publicul. A fost o surpriză pentru cei din faţa scenei. Gentleman le-a spus celor prezenţi “Mulţumesc”, arătând la rândul lui bucurie pentru seara petrecută la Timişoara.

Cei prezenţi la PLAI s-au mutat apoi la Casa Filmelor, unde artistul francez Chassol a prezentat un proiect inedit, folosind stilul artistic ultrascore al cărui inventator este. Chassol a avut o interpretare live în care a îmbinat sunete ale naturii, înregistrări cu voci umane şi muzică de pian şi tobe.

După miezul nopţii concertele au continuat la scena after-party cu Bibanu, Benny Page şi s-au încheiat cu dj set-ul lui Ed Rush, artistul londonez pionier în drum and bass care a fost foarte aşteptat la PLAI.

PLAI XII continuă sâmbătă şi duminică, programul pentru public se deschide la ora 12 cu o serie de activităţi creative şi interactive. Octopus Tarot Labirint, o trupă de teatru care ne invită într-o călătorie de auto descoperire printr-un labirint de bambus, va avea astăzi două reprezentaţii. Yoga Tent este zona de meditaţie şi spiritualitate din cadrul PLAI, cu un program susţinut de traineri din ţară şi străinătate.

Artiştii serii sunt sâmbătă Dom La Nena, Tamikrest şi Mokoomba – pe scena de world music, Röyksopp şi dj români la scena after-party.

Casa Filmelor vine cu o serie de scurtmetraje TRAF care abordează fragilitatea unor oameni deveniţi refugiaţi, pentru care noul statut vine la pachet cu situaţii-limită, pe cât de dificile, pe atât de absurde. Vor mai fi proiectate Felices 140, o dramă comedie producţie spaniolă şi Martha şi Niki, un film documentar suedez.

Programul complet al festivalului îl găsiţi pe www.plai.ro în secţiunea Explore.

Biletele pot fi cumpărate online prin Eventim şi fizic de la librăriile Cărtureşti, dar şi de la poartă. Biletul pentru 1 zi costă 68 de lei, iar pentru două zile costă 98 de lei.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.plai.ro.

Festivalul PLAI 2017 este organizat de voluntarii Centrului Cultural PLAI din Timişoara, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*