Sport

Christoph Daum rămâne selecționerul echipei naționale de fotbal

Christoph Daum rămâne selecționerul echipei naționale de fotbal

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a fost prezent joi seara în platoul Digi Sport, unde a făcut precizări în ceea ce-l privește pe actualul selecționer al ”tricolorilor”, Christoph Daum.

Conform președintelui FRF, Daum are toate șansele să încheie pe banca tehnică a echipei naționale actuala campanie de calificare la Cupa Mondială ce va avea loc în Rusia, în 2018, competiție la care România nu mai are șanse de calificare. ”Ultima recomandare a Comisiei Tehnice, validată în Comitetul Executiv, a fost ca selecționerul Christoph Daum să rămână în funcție până la sfârșitul preliminariilor Campionatului Mondial”, a explicat Burleanu.

Președintele FRF susține că a solicitat Comisiei Tehnicedin cadrul federației să facă o evaluare a campaniei de calificare și, dacă va considera necesar, să facă două-trei popuneri de candidați la postul de selecționer. ”Eu nu pot spune dacă Daum ar trebui să continue sau să plece. Comisia Tehnică e cea care va decide și voi susține punctul de vedere al acesteia”, a mai spus conducătorul forului fotbalistical țării.

Burleanu a dezvăluit și care este planul pentru înlocuirea lui Daum, dar și cum are de gând să ”negocieze” cu posibilii candidați la postul de selecționer. ”Dacă voi primi variante de candidați, voi începe discuțiile cu fiecare și, la final, voi face o propunere Comitetului Executiv care va supune la vot. Aceasta este procedura instituțională de numire a unui selecționer”, a mai spus președintele FRF.

Din Comisia Tehnicaă a FRF fac parte fostul selecționer Anghel Iordănescu, Marcel Răducanu, Rodion Cămătaru, Ionel Augustin, Țiți Dumitriu, Gheorghiță Geolgău, Aurel Țicleanu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*