Utile

Caravana ”ViATA e a ta”, pentru specializarea instructorilor auto, ajunge la Timișoara

Caravana ”ViATA e a ta”, pentru specializarea instructorilor auto, ajunge la Timișoara

Campania sociale ”ViATA e a ta” ajunge, pe 9 septembrie, la Timișoara. În orașul de pe Bega se va desfășura cursul de specializare a instructorilor auto care s-au înscris pe www.viataeata.ro.

Trainerii și colaboratorii Academiei Titi Aur (ATA) vor susține acest curs de specializare, care constă într-un program teoretic și practic, în intervalul 9:00 – 17:00, în cadrul căruia instructorii auto vor afla informații utile, structurate astfel încât să fie mai ușor de transmis viitorilor cursanți, vor învăța care este diferența dintre a fi profesor și antrenor, iar la partea practică vor trece prin situații limită (simulatoarele de impact frontal cu un obstacol fix, răsturnare la 90 și 180 de grade, frânări cu și fără ABS și derapaj controlat cu mașina cu două volane – invenție brevetată internațional de Titi Aur), pentru a putea înțelege cum trebuie să reacționeze orice șofer și ce înseamnă de fapt conducerea defensivă.

Campania socială ”ViATA e a ta”, lansată de Academia Titi Aur pentru 2017 și derulată la nivel național de Asociația LIKE Bucharest, este susținută de Poliția Română – Direcția Rutieră din cadrul IGPR, Autoritatea Rutieră Română (ARR) și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), și se adresează în principal tinerilor șoferi cu vârste între 18 și 24 ani, categorie pentru care accidentele rutiere reprezintă cauza numărul 1 de deces. Scopul este de a comunica și conștientiza motivele din cauza cărora au loc accidentele rutiere în România: viteză excesivă, alcoolul, oboseală, folosirea telefonului mobil la volan, medicamentele care provoacă somnolență administrate fără sfatul medicului, neadaptarea la condițiile meteo și de trafic, starea precară a autovehiculelor și în special a anvelopelor, etc.

Obiectivul campaniei constă în specializarea gratuită, cu sprijinul sponsorilor implicați, a unui număr cât mai mare de instructori auto, din toată țara, astfel încât viitoarele generații de șoferi să fie mult mai bine pregătite. Suportul de curs a fost special conceput de echipa și colaboratorii Academiei Titi Aur, pentru a le oferi instructorilor auto informații relevante și de impact pentru cursanții lor.

La Unitatea Mobilă ATA, pe 9 septembrie, în intervalul 9:00 – 17:00, vor fi trainuiți instructorii auto din regiune. Următoarele orașe sunt Cluj Napoca (16 septembrie), Iași (23, 25 septembrie) și Brașov (30 septembrie). De asemenea, pe 10 septembrie (duminică), persoanele fizice care doresc să urmeze în Timișoara cursul de conducere defensiva ATA, se pot înscrie sunând la 0755.800.500 sau trimitând un mail la adresa office@titiaur.ro. Caravana ATA va fi amplasată în parcarea magazinului JUMBO.

Prin campania „ViATA e a ta”, Academia Titi Aur își dorește să-i informeze și să-i conștientizeze pe șoferi asupra riscurilor la care se expun, atât ei, cât și ceilalți participanți la trafic.

Pentru că au avut încredere în proiectul Academiei Titi Aur, companiile Golden Brau 0.0%, Farmexpert și farmaciile independente Alphega, Continental România și Privileg Catering, au ales să susțină participarea instructorilor auto la acest curs de specializare. “Le mulțumesc pe această cale tuturor celor care cred în noi, care au înțeles cât de utilă este conducerea defensivă și aleg să fie alături de noi în campaniile la care lucrăm”, a ținut să sublinieze Titi Aur.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*