Național

Autostrada Pitești-Sibiu și legătura Pitești-Craiova, priorități ale Guvernului. Spune premierul Tudose

Foto: Octavian Pintean

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu o delegație a companiei Ford condusă de vicepreședintele Andrew McCall, întrevedere ce face parte din dialogul constant dintre Guvern și reprezentanții mediului de afaceri. Printre subiectele abordate, autostrada Pitești-Sibiu și legătura dintre Craiova și Pitești.

Andrew McCall, vicepreședintele Ford a aprofundat subiectul privind stadiul implementării investiției Ford de la Craiova, inclusiv despre crearea celor aproape 1.700 de noi locuri de muncă, anunțate deja de compania auto.

Prim-ministrul Mihai Tudose a subliniat importanța industriei auto pentru economia românească, atât din perspectiva ponderii sale în dezvoltarea Produsului Intern Brut (PIB), cât și din cea socială, prin crearea de noi locuri de muncă atât în mod direct, cât și prin efectul de angrenare economică. ”România este un mediu favorabil pentru creșterea investițiilor, iar dezvoltarea fabricii Ford de la Craiova confirmă acest lucru. Investiții mai multe înseamnă mai multe locuri de muncă și mai bine plătite”, a afirmat șeful Executivului.

Un alt punct atins în timpul întrevederii s-a referit la infrastructură. În acest context, premierul Tudose a menționat că Autostrada Pitești-Sibiu și legătura între Pitești și Craiova sunt priorități ale Guvernului, urmând să fie finalizate până la sfârșitul mandatului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*