Utile

Lista de rechizite școlare necesare pentru clasa I

Lista de rechizite școlare necesare pentru clasa I

De începerea anului școlar nu te mai despart decât câteva zile. Respiră adânc! Nu e prima dată când începe școala. Și pentru ca să fii mai relaxată, ți-am pregătit lista de rechizite necesare pentru clasa I, pe care o vei avea de cumpărat. Mai ales dacă ai un copil care abia începe școala îți va fi de folos.

Nu uita să cumperi următoarele rechizite școlare

    Manuale – dacă abia începe școala, vorbește cu învățătoarea sau cu directorul școlii pentru a afla ce manuale trebuie să cumperi.

    Caiete normale și speciale. În primii ani de şcoală se folosesc unele caiete speciale destinate pentru a-i învăţa pe cei mici să scrie frumos şi organizat. Vorbește cu învățătoarea sau profesorii și asigură-te că i le achiziţionezi pe cele potrivite. Poate ar fi bine să amâni puțin cumpărarea lor după începerea școlii.

    Creioane, pixuri, stilou – rechizite școlare absolut necesare, dar și cele mai ușor de pierdut și de stricat…

Lista de rechizite școlare necesare pentru clasa I pentru micii artiști

    Creioane colorate , carioci, acuarele (poţi încerca varianta care se poate curăţa la maşina de spălat).

    Foarfeci – în clasele mici, se cere deseori folosirea unor foarfeci pentru confecţionarea anumitor obiecte, deseori fiind vorba de foarfeci pentru hârtie. Majoritatea acestora sunt create pentru copii dreptaci, însă dacă ştii că cel mic are predilecţie în a folosi mâna stângă, este de preferat să cauţi o foarfecă specială pentru stângaci.

    Îmbrăcăminte specială pentru micul artist.  Fie că îi iei un șorț special sau îi dai un tricou mai larg, vei reuși să-i protejezi hainele la orele de desen. Nu va mai trebui să te chinui să scoți petele.

    Lipici. Batonul de lipici este mult mai indicat pentru copii mici decât este lipiciul lichid. Este mult mai uşor de ţinut în mână şi nu există riscul ca aceştia să îşi lipească degetele între ele.

    Gume de şters – esenţiale pentru şcolari. Aceste rechizite școlare ar trebui să existe în orice penar întrucât nu se ştie niciodată când este cazul să corecteze o greşeală mică înainte să o vadă învăţătoarea. De asemenea, cele care se ataşează la creioane sunt o idee bună. Există mai puţine riscuri de a le pierde.

    Foi – în general, învăţătorii cer ca elevii să aducă la şcoală coli pentru anumite proiecte sau teme. Uneori pot fi albe, alteori de diferite culori sau liniate în diferite modalităţi.

    Dosare. Pentru a nu pierde foile suplimentare, deseori este nevoie de dosare. Astfel, cei mici vor învăţa să îşi organizeze munca pe diferite categorii şi să aibă grijă să nu se piardă rezultatele obţinute cu multă trudă.

    Ascuţitoare.

Și nu uita de…

    Ghiozdan.  Copii au nevoie de un ghiozdan de calitate, care să aibă compartimente suficiente pentru toate necesităţile acestora. Este ideal să găseşti un ghiozdan cu mai multe compartimente. Neapărat, trebuie să aibă două barete și să poată fi purtat în spate.

    Penar.  O idee bună este ca cei mici să îşi aşeze stilourile, creioanele colorate și alte rechizite într-un loc sigur. De aceea un penar sau o cutiuţă de plastic reprezintă o rezolvare a problemelor pentru toată lumea. Tu te asiguri că nu le împrăştie în tot ghiozdanul, în timp ce el/ea le va găsi mereu la locul lor.

    Cutie pentru mâncare. Gustarea trebuie să fie pusă într-un loc care să-i păstreze calitatea. Astfel, o cutiuţă sau o sacoşă termoizolantă va rezolva problema, păstrând sendviciurile sau fructele proaspete.

    Sticlă de apă. Pentru copii, sticla normală de apa poate pune deseori probleme din cauza modalităţii acesteia de închidere. De aceea, o sticlă de apă specială pentru copii îi va proteja de dezastrul de a se trezi cu toate lucrurile ude în ghiozdan. În plus, dacă are şi o poză cu personajele din desenele lor preferate, cu atât vor fi mai multe şanse să bea apă mai des.

    Șerveţele.  Nu trebuie să lipsească din ghiozdanul celor mici pentru că nu se ştie niciodată când se vor murdări pe mâini sau vor avea nevoie să îşi sufle năsucul.

    Dezinfectantul de mâini sau şerveţele antibacteriene. Oricare dintre aceste variante funcţionează. De asemenea, el poate folosi şerveţelele antibacteriene pentru a-şi curăţa banca sau pentru a preveni împrăştierea bacteriilor care cauzează deseori răceli.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*