Administrație

Vicepreședintele CJ, Roxana Iliescu: “Primăriile au termen să trimită propunerile până în 15 septembrie”

Vicepreședintele CJ, Roxana Iliescu: “Primăriile au termen să trimită propunerile până în 15 septembrie”
Adora Beauty

Se caută locația potrivită pentru realizarea unui Centru de colectare, sortare, depozitare și desfacere a produselor agricole locale. Vorbim despre un proiect-pilot care se află pe lista de investiții a Consiliului Județean Timiș. Acesta vizează crearea a unui unui centru de colectare legume-fructe, cu perspectiva realizării în anii următori a mai multor astfel de centre, în funcție de necesitatea și specificul județului.

Centrul de colectare, sortare, depozitare și desfacere a fructelor si legumelor va fi destinat în special micilor producători locali și celor din arealul învecinat. Va fi structurat în zona de încărcat, descărcat, sortat și ambalat și de zona de depozitat. Aici vor putea fi depozitate legume rădăcinoase (cartofi, morcovi, telină, ceapă, pătrunjel, sfeclă) și neradăcinoase (roșii, castraveți, ardei, vinete), fructe (mere, pere, struguri, zmeură). Fiecare produs necesită condiții diferite de depozitare: temperatură și umiditate corespunzătoare, astfel acesta va fi dotat cu camere frigorifice.

În acest sens, astăzi a avut loc ședința Comisiei de implementare a proiectului “Centre de colectare și depozitare legume-fructe in județul Timiș”. Prioritatea comisiei este identificarea locației pentru realizarea primului Centru-Pilot. Bazinele vizate sunt: Gottlob, Lovrin și Tommatic, Belint, Lugoj și Traian Vuia, Jimbolia, Checea și Sînmihaiu Român, Ciacova, Giera și Gătaia.

Astfel, se are în vedere “Analiza și Strategia privind sectorul de legume și fructe la nivelul județului Timiș”, documentație realizată de specialiștii de la USAB și propunerile din parte primăriilor privind locația pentru un astfel de centru. “Primăriile au termen să trimită propunerile lor până în data de 15 septembrie, iar noi ne vom deplasa în teren pentru vizualizare și analiza în perioada imediat următoare.Comisia are prioritate stabilirea într-un termen cât mai scurt a primei locații, pentru ca în perioada imediat următoare să putem demara acțiunile juridice aferente cu primăria partener al acestui proiect ( Ex. Hotărâre de CL de asociere cu CJT, Protocol etc) și pentru a vota în Plenul CJT indicatorii tehnico-economici ai proiectului, acești pași reprezentând prima etapa în realizarea efectivă a proiectului”, a spus vicepresedintele CJ Timiș, Roxana Iliescu.

Proiectul este finanțat din bugetul CJ cu 4,5 milioane lei pentru realizarea proiectului-pilot în ceea ce privește strategie, studiu de fezabilitate, proiect tehnic și realizare.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*