Administrație

Primarul din Sînmihaiu Român: “Am primit finanțare 16,5 milioane lei prin programul PNDL”

Primarul din Sînmihaiu Român: “Am primit finanțare 16,5 milioane lei prin programul PNDL”
Adora Beauty

O comună din Timiș a atras finanțare de 16,5 milioane lei de la Guvern prin programul PNDL. Vorbim despre primăria Sînmihaiu Român, care are în derulare mai multe proiecte importante pentru cetățeni. Primarul Viorel Mărcuți a depus mai multe proiecte la Ministerul Dezvoltării, dar și la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Astfel, pentru o bună parte din acestea, autoritățile au primit deja finanțare. Pentru restul nu s-au mai găsit bani suficienți.

Potrivit edilului Viorel Mărcuți, este vorba despre modernizarea a 16 kilometri de străzi, refacerea iluminatului public, extinderea rețelei de apă și canal în Sînmihaiu Român și Utvin, precum și construcția unei stații de epurare proprii.“Ni s-a aprobat extinderea rețelei de apă din comună, în zonele unde nu erau cuprinse străzile privind investiția cu Aquatim. Am primit aproximativ 16 milioane jumătate lei, incluzând și localitatea Sînmihaiu German acolo neavând deloc rețea de apă potabilă. Suntem la momentul în care trebuie să demarăm proiectul tehnic și studiul de fezabilitate. După aceea, trebuie să semnăm contractele de finanțare. Restul proiectelor ce le-am depus, de exemplu, Canalizarea și colectarea apelor pluviale, nu s-au aprobat din lipsa de fonduri”.

În urmă cu trei săptămâni, conducerea primăriei a  semnat contractele de finanțare pe Submăsurile pe care au avut proiecte în evaluare și câștigate.“Am și primit avans pe Submăsura 7.2 pe 8 km de asfalt, o grădiniță la Utvin. Am mai avut un proiect în evaluare pe Submăsura 4.3 și aproximativ 12,5 km de drumuri de exploatare agricol. Este un proiect pe care l-am câștigat și urmează să ne intre suma pentru lucrarea respectivă. La fiecare proiect în parte trebuie să terminăm documentațiile și să începem licitația, achiziția practic. (…). Mai avem investiția privind Submăsura 3.22 privind cei 12 kilometri de asfaltare. O să punem indicatoare în ambele localități, Utvin și Sînmihai, și o să facem o inaugurare oficială în maxim 2 săptămâni”, a spus primarul comunei Sînmihaiu Român, Viorel Mărcuți.

Un alt proiect important pentru locuitori demarat de primăria Sînmihaiu Român este Balta din Utvin, loc special amenajat pentru picnic, deschis în fiecare weekend.“Am încheiat o altă investiție pe resurse proprii. La baltă la Utvin, unde avem zona desemnată ca loc de picnic. Investiția este finalizată, s-a ecologizat balta, colmatat, avem grătarele montate. O să dăm drumul cât de curând la investiția respectivă. Va fi o zonă deschisă vineri, sâmbătă, duminică pentru cetățenii comunei noastre”.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*