Administrație

CJ Timiș demarează un proiect cu scopul inovării sociale pentru o viață sănătoasă

CJ Timiș demarează un proiect cu scopul inovării sociale pentru o viață sănătoasă

Specialiști de la Universitatea Eberhard Karls din Tubingen – Germania au pus bazele unei colaborări cu Consiliului Județean Timiș în vederea unui proiect axat pe dezvoltarea parteneriatelor cu scopul inovării sociale pentru o viață sănătoasă. Astfel, astăzi, la sediul Palatului Administrativ a avut loc o masă rotundă intitulată “Posibilități de inovare și parteneriat inteligent în susținerea vieții sănătoase și a îmbătrâniri active”.

La eveniment au luat parte reprezentanți ai spitalelor din Timiș, Comisiei de sănătate a CJT, Fundației Profilaxis, Asociației Banat IT, Asociației Casa Faenza, Fundației Pentru Voi, Universității Politehnica din Timișoara și ai unor firme care dezvoltă aplicații informatice în domeniul medicinei. De asemenea, au participat experți din Universitatea Eberhard Karls din Tubingen – Germania – cu care Consiliul Județean colaborează în cadrul unui proiect axat pe dezvoltarea parteneriatelor cu scopul inovării sociale pentru o viață sănătoasă.

Tematica este evident foarte largă, dar preocuparea Consiliului Judeţean Timiş pentru aceasta nu este nouă, mai ales că instituţia noastră are atribuţii privind asigurarea unui cadru adecvat dezvoltării armonioase economico-sociale a judeţului şi privind gestionarea serviciilor publice la nivel județean. Consiliul Judeţean Timiş a susţinut dintotdeauna parteneriatele şi iniţiativele de dezvoltare şi inovare în domeniul sănătăţii, implicându-se în proiecte care au avut ca scop facilitatea schimbului de experiență, promovarea bunelor practici între regiunile europeme, îmbunătățirea politicilor sociale și de sănătate”, a subliniat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

În cadrul seminarului au fost prezentate teme legate de posibilitățile de inovare în susținerea vieții sănătoase, soluții de telemedicină și proiecte IT în domeniul sănătății, respectiv: dispozitivul pentru controlul unui robot prin interpretarea undelor cerebrale (dezvoltate de Laura Chirilă în vârstă de 13 ani și Sergiu Micorici -15 ani) și dispozitivul pentru evitarea ostacolelor de către persoane lipsite de vedere, dezvoltat de Mircea Șerbănescu (11 ani), David Babescu (11 ani) și Dariana Dorin (16 ani).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*