Eveniment

Cetățeni austrieci cercetați pentru călăuzirea unui turc

Cetățeni austrieci cercetați pentru călăuzirea unui turc

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița, jud. Timiş, au depistat doi cetăţeni austrieci care au ajutat un cetăţean turc să treacă ilegal frontiera din Serbia. Cei doi austrieci sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi, respectiv complicitate la trafic de migranţi, unul dintre ei fiind reţinut pentru 24 ore, urmând să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Ieri, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere Attica, două persoane care se îndreptau dinspre graniţa cu Serbia, spre localitatea de frontieră Moravița.

Imediat polițiștii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în urma căreia au acționat pentru identificarea şi reținerea celor două persoane. Pe timpul derulării acţiunii, lucrătorii noștri au observat, în apropierea digului de protecție a pârâului Moravița, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat ce staționa pe direcția de mers a celor două persoane.“Având în vedere faptul că  persoanele în cauză nu își justificau prezența în zonă, acestea  împreună cu autoturismul au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cele două persoane depistate in apropierea frontierei sunt Faruk A., cetățean turc și  Dede E., cetăţean austriac, în vârstă de 31, respectiv 30 de ani, iar şoferul din autoturismul care staționa este cetățeanul austriac Yoldaș B., în vârstă de 32 de ani. La cercetări, Dede E. a declarat că l-a ajutat pe Faruk A. să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, urmând să se întâlnească cu Yoldas B. şi să se deplaseze împreună la Timişoara”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Față de cetățeanul turc se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetăţeanul austriac Dede E. este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranți, faţă de acesta fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timişoara cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, şoferul autoturismului, cetățeanul austriac este cercetat pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*