Eveniment

Migranţi luaţi „la ocazie”, opriţi la vama Cenad

Migranţi luaţi „la ocazie”, opriţi la vama Cenad

Trei cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, au încercat să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, fără a deține documente de călătorie care să le permită efectuarea formalităţilor de frontieră.

Potrivit politistilor, migranţii călătoreau într-o maşină condusă de un cetăţean italian care a declarat că i-a luat „la ocazie”, la ieşirea din Timişoara, fără să ştie că nu au documente ca să iasă din România. “Pornind de la acest caz, recomandăm cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 0219590”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

În data de 01 septembrie, în jurul orei 18.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – I.T.P.F. Timişoara s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, pe sensul de ieșire din țară, un cetăţean italian în vârstă de 53 de ani, conducând un autoturism marca Nissan Juke, înmatriculat în Germania, însoțit de o femeie, cetățean olandez, în vârstă de 34 ani. Astfel că la controlul specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe bancheta din spate a autoturismului se mai aflau încă trei pasageri, care nu dețineau documente de călătorie pentru trecerea frontierei.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că cele trei persoane sunt cetățeni irakieni, de sex masculin, cu vârste cuprinse între 28 și 32 de ani, având documente temporare de identitate pentru solicitanți de azil.

Conducătorul autoturismului și însoţitoarea sa au declarat că, în timp ce se îndreptau spre punctul de frontieră, au întâlnit cele trei persoane la ieşire din Timişoara care le-au făcut semn să oprească şi i-au rugat să-i conducă până în Ungaria. Cei doi au mai declarat că nu aveau cunoștință că cetăţenii irakieni nu dețin documente de călătorie valabile pentru trecerea frontierei de stat.

În cauză polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei trei cetățeni irakieni, aceștia fiind predați în data de 02.09.2017 Centrului de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*