Social

În loc de 4 lei/oră pentru parcare, șoferii timișoreni preferă amenzile de până la 725 de lei

În loc de 4 lei/oră pentru parcare, șoferii timișoreni preferă amenzile de până la 725 de lei

Poliția Locală din Timișoara a administrat 27 de sancțiuni în weekend-ul precedent pentru conducătorii auto depistați cu mașinile oprite pe pistele pentru bicicliști de pe str. Gh. Lazăr, deși o parcare mare, subterană, se găsește la numai câteva sute de metri de această locație.

Timișoara dispune de o parcare subterană în zona Pieței 700, care stă mai mult goală pentru că șoferii preferă să parcheze ilegal decât să plătească pentru siguranța mașinii lor o taxă de 4 lei pe oră. E adevărat că managementul administratorilor parcării respective nu este dintre cele mai performante, asta regăsindu-se și în faptul că tariful este de 4 lei pe oră 24/24, dar sunt de neînțeles șoferii care au nevoie să-și parcheze autoturismele în apropierea acestei parcări pentru o perioadă scurtă de timp și merg pe lipsa bunului simț lăsând vehiculele oprite pe pistele de biciclete, pe trotuare și în alte locuri interzise.

Zilele trecute, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au luat măsurile legale în cazul conducătorilor auto care au oprit sau staționat cu autovehiculele pe pistele de biciclete nou amenajate de Primăria Municipiului Timișoara în zona centrală, și în special pe pistele de pe str. Gheorghe Lazăr. Astfel, în weekend, au fost aplicate numai pe această stradă un număr de 27 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care și-au parcat mașinile pe pista special amenajată pentru circulația vehiculelor pe două roți. La nivelul municipiului, în luna august au fost aplicate peste 120 de sancțiuni conducătorilor auto care au fost depistați cu mașinile pe pistele de biciclete din oraș, în unele situații autovehiculele fiind și ridicate.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto să respecte legislația în vigoare pentru a evita sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor. Sancțiunile aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea pe pistele pentru bicicliști sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă. Persoanele care observă autovehicule parcate pe pistele amenajate în oraș pentru circulația bicicliștilor pot sesiza aceste aspecte la numărul de telefon special înființat 0356.913.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*