Educație

În perioada 2 – 9 septembrie, Timişoara va fi gazda taberei naționale de chimie

În perioada 2 – 9 septembrie, Timişoara va fi gazda taberei naționale de chimie

Evenimentul este organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Universitatea de Vest din Timişoara, Şcoala Gimnazială Nr. 30 Timişoara, Colegiul Național „C. D. Loga”, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” Timișoara.  La eveniment participă 85 de elevi din toate județele țării, 30 de profesori însoțitori, 15 profesori și cadre universitare reprezentând profesorii lectori ai taberei, profesori universitari şi studenţi din Universitatea de Vest din Timişoara, profesorii de chimie din județul Timiș, inspectori școlari din Inspectoratul Școlar Județean Timiș și din Ministerul Educației Naționale. O parte a acestor elevi, constituiți în lotul României, au obținut trei medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie ce s-a desfăşurat între 23 iulie şi 1 august 2016 la Tbilisi.

Este o tabără de amploare naţională prin care elevii cei mai buni din întreaga ţară doresc să îşi îmbunătățească și să-și testeze cunoştinţele dobândite la disciplina chimie. Evenimentul îşi propune motivarea pregătirii elevilor pentru marea performanţă – selecţia lotului naţional pentru concursurile internaţionale de chimie, stimularea spiritul de competiţie, creativitatea şi performanţă la maxim, precum şi promovarea imaginii municipiului Timișoara şi a judeţului Timiş; se urmăreşte realizarea unei punţi de legătură între elevii şi profesorii merituoşi la disciplina chimie. În cadrul taberei se vor desfășura etape de pregătire teoretică și practică a elevilor susținute de către profesori din mediul universitar și preuniversitar, finalizate de un concurs prin care sunt desemnați cei mai buni elevi (Miniolimpiada).

Pe perioada taberei în afara de pregătirea elevilor, aceștia vor beneficia de vizite și excursii în Timișoara și în zone turistice din afara municipiului, prilej de promovare a frumuseților județului nostru.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*