Cultură

Strada Pacha se va umple cu lucrări artistice. Se lansează proiectul Instalart/ Sculptura/000

Strada Pacha se va umple cu lucrări artistice. Se lansează proiectul Instalart/ Sculptura/000

Asociația Culturală Instalart lansează proiectul Instalart/ Sculptura/ 000, demers gândit în contextul “Timișoara Capitală Culturală Europeană”. Vernisajul va avea loc joi, 14 septembrie, când vor fi putea văzute pentru prima oară sculpturile și instalațiile produse de către artiștii invitaţi, cu sprijinul sponsorului și al partenerilor. Acestea vor fi expuse în galeria Pygmalion/Casa Artelor, dar și de-a lungul străzii Episcop Augustin Pacha, până pe 28 septembrie 2017, inclusiv.

Proiectul prezintă instalații și sculpturi de mari dimensiuni, destinate mediului urban, propuse  de artistul vizual Marius Leonte și tinerii săi invitați, doctoranzi, masteranzi, absolvenți ai Facultății de Arte și Design a Universității de Vest, și chiar studenți: Eugeniu Țibuleac, Cătălin Bătrânu, Ilie Duță, Barracka (Mihai Toth, Paul Feier, David Iancu).

Alaturi de Marius Leonte expun in cadrul Instalart/ Sculptura/ 000 șapte emergenți timișoreni, absolvenți excepționali, astfel:

Marius Leonte / “Doi”/ oțel sudat/14m x 2m x 3,5m (h)

Cătălin Bătrânu/ “Control” / fibră de sticlă / 1m x 5m x 1m (h)

Eugeniu Țibuleac/ “Control” / fibră de sticlă și oțel sudat / 3m x 3m x 3m (h)

Ilie Duță/ “Copacii TORNADĂ”/ plastic și oțel sudat / 4m x 15m x 3,5m (h)

Barracka/ “…..”/ fibră de sticlă / lemn / material textil / monitor video (4m x 3m x 1,5m)

Barracka/“…..”  / fibră de sticlă / lemn / material textil / monitor video (4m x 3m x 1,5m)

Barracka/ “…..”/ fibră de sticlă / lemn / material textil /monitor video (4m x 3m x 1,5m)

Proiectul Instalart/ Sculptura/ 000 este gândit de Marius Leonte ca un exercițiu invaziv al artei contemporane în spațiul public. Este un anunț/ enunț că arta există, că oamenii au nevoie de ea și că artiștii sunt pregătiți să răspundă acestei nevoi. Expozitia este produsul unui workshop ce se desfășoară în curtea Universității de Vest din Timisoara, între 25 august și 10 septembrie, în cadrul căruia artiștii propun un obiect, o instalație, un concept, care ar putea să completeze patrimoniul cultural al unei comunități.

Marius Leonte, artist vizual bucureștean, este cel care a inițiat proiectul ARTuborg București (2001), Constanța (2002) și Timișoara (2003). Sculpturile sale se află în colecții private din țară și străinătate, în colectia Muzeului Național de Artă Contemporană din București, dar și în spațiul public în Constanța, București, Pitești, Moinești sau Timișoara. Pe langa sculptura în spațiul public, artistul este activ în plan național (București, Iași, Cluj și Timisoara), prin proiectele culturale pe care le inițiază alături de Instalart.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*