Educație

Luni începe admiterea de toamnă la Universitatea Politehnica Timişoara

Luni începe admiterea de toamnă la Universitatea Politehnica Timişoara

Universitatea Politehnica Timișoara se înscrie printre puținele universități din România care au avut o creștere a numărului de candidați și implicit a numărului de studenți confirmați la concursul de admitere din luna iulie a acestui an.

Dacă în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare s-a înregistrat o concurență și de peste 10 candidați pe loc, sunt programe de studiu unde, după rundele de confirmări, au rămas locuri libere fără taxă, locuri care pot trezi interesul absolvenților de liceu. Astfel, 4 facultăți căutate de elevi se regăsesc cu următorul număr de locuri fără taxă:

– Facultatea de Mecanică și Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale cu câte 35 de locuri fiecare,
– Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului cu 33 de locuri,
– Facultatea de Construcții cu 63 de locuri.

Datorită concurenței mari din cadrul anumitor specializări, sunt domenii unde admiterea este deschisă doar pentru locurile cu taxă rămase.

Înscrierile încep din data de 4 septembrie. Informații legate de admitere, atât pentru programele de studiu de licență cât și pentru cele de master, sunt oferite pe pagina web a universității, în cadrul secțiunii Admitere.

„Și interesul pentru programele de master ale universității a fost în creștere evidentă, consemnându-se un număr de masteranzi înmatriculați pe locurile fără taxă în creștere cu aproape 20 de procente față de anul anterior. Chiar dacă numărul de locuri rămase la buget în cadrul câtorva programe de studiu nu este foarte mare, ne așteptăm la o concurență și pe aceste locuri la nivelul celei din vară.”, a menționat conf.dr.ing. Florin Drăgan, Prorector UPT și Președinte Comisie Centrală Admitere.

Universitatea Politehnica Timișoara continuă să ofere un loc în cămin tuturor studenților săi, netimişoreni, care solicită cazare. Astfel, aproximativ 6000 de locuri de cazare sunt disponibile, la tarife accesibile și standarde internaționale, în cămine studențești de 2 respectiv 5 persoane. Totodată, politehniștii pot beneficia de servirea mesei, la preţuri preferențiale, în restaurantele studenţeşti ale Universității și de acces gratuit la bazele sportive cu dotări de ultimă oră.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*