Administrație

Nicolae Robu: “Din 10 septembrie se va deschide circulația rutieră pe un sens de mers la pasajul Jiul”

Nicolae Robu: “Din 10 septembrie se va deschide circulația rutieră pe un sens de mers la pasajul Jiul”

Lucrările la Pasajul Jiul sunt în linie dreaptă. Din 10 septembrie se va deschide circulația rutieră pe un sens de mers, a anunțat azi primarul Nicolae Robu.

Muncitorii se grăbesc să termine până când începe şcoala. În prezent,  la Pasajul Jiul se lucrează la acoperirea cu beton a  instalației de degivrare, cea care nu va lasă zona să înghețe la iarnă. “La Jiul încercăm ca până la începutul școlii să dăm în folosință pasajul, să se circule cel puțin pe câte o bandă pe sens. Lucrările care se fac acum sunt mai sensibile. Nu s-a putut merge cu realizarea rețelei de degivrare automată pe benzile 1, 2,3,4 5 în consecutivitatea lor, ci s-a mers pe banda 1, apoi banda 3, se va face banda 2, apoi 4 și 5, întrucât e nevoie pentru fiecare etapă să se lase timp de consolidare a acelui tip de beton special care se pune peste rețeaua de încălzire în vederea degivrării. Vom da în folosință măcar o bandă pe sens și până la finale lunii vom finaliza toate lucrările”, a explicat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Pasajul Jiul are o lungime totală de 28,10 m, un gabarit de stradă cu cinci benzi de circulaţie, 2 benzi spre Circumvalaţiunii şi 3 benzi spre bd. Republicii. În plus, va fi lărgit la cinci benzi, iar strada Jiul la patru benzi. Realizarea obiectivului este de 18 milioane lei, bani de la bugetul local. Proiectul va fi finalizat în luna septembrie, mai repede decât era prevăzut, anunță primarul.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*