Administrație

Liceul Ion I.C. Brătianu se ”schimbă”. Clădirea intră în reabilitare

Liceul Ion I.C. Brătianu se ”schimbă”. Clădirea intră în reabilitare

Una dintre cele mai impunătoare clădiri din zona centrală a Timișoarei, Liceului Ion I.C. Brătianu, va intra într-un amplu proces de reabilitare, a anunțat viceprimarul urbei de pe Bega, Dan Diaconu.

Format din trei corpuri efective de clădire, Liceul Ion I.C. Brătianu (cunoscut ca Liceul MIU) a ajuns înapoi în ”curtea” Primăriei Timișoara, după ani și ani de litigii care nu au dus decât la ”descompunerea” bucată cu bucată a acestor clădiri.

Ei bine, ”coșmarul” pare că a ajuns la final, iar clădirea va avea o nouă față. ”Cele trei corpuri de clădire ale Liceului Ion I.C. Brătianu sunt unele dintre cele de referință în Centrul Timișoarei. Litigiile de lungă durată cu privire la această clădire au împiedicat intervenția asupra ei, iar timpul și-a spus cuvântul. O dată cu finalizarea și câștigarea proceselor, în cursul acestui an, pentru Primărie reabilitarea clădirii a devenit o prioritate”, susține Dan Diaconu, prin intermediul unui mesaj postat pe o rețea de socializare.

Liberalul susține că instituția pe care o reprezintă a făcut deja primul pas birocratic pentru ca, în 2018, să pornească efectiv lucrările. ”Un prim pas, important, s-a făcut în aceste zile prin publicarea în Sistemul Electronic de Achiziții Publice a anunțului de participare pentru licitația de proiectare a reabilitării fațadelor și învelitoarei pentru toate cele trei corpuri de clădire. în condiții normale, în prima parte a anului viitor am putea porni execuția și pentru acest obiectiv”, a explicat viceprimarul Timișoarei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*