Life-style

Flashmob Internaţional de West Coast Swing în Timişoara

Flashmob Internaţional de West Coast Swing în Timişoara

În 2 septembrie, începând cu ora 17:00, Piaţa Operei va aduna zeci de dansatori în cadrul evenimentului internaţional de West Coast Swing. Evenimentul urmăreşte să promoveze acest stil eclectic de dans şi să susţină cauza socială a Şcoalei Mamei Junior.

Sâmbătă, 2 septembrie, în jurul orei 17:00, în Piaţa Operei din Timişoara pasionaţi ai dansului vor pune în mişcare o coregrafie de West Coast Swing pe melodia “Kiss the sky” de Jason Derulo. Aceeaşi coregrafie se va dansa, tot pe 2 septembrie, în peste 190 de oraşe din întreaga lume, Paris, Tokyo, Londra, Roma şi New York fiind doar câteva dintre ele. România va fi prezentă cu trei oraşe pe harta evenimentului. Alături de Timişoara se vor afla Cluj şi Bucureşti.

Anul acesta echipa proiectului a decis să ajute comunitatea locală, ca ambasadori ai campaniei “Împreună construim vise” organizată de Şcoala Mamei Junior. Astfel, participanţii din cadrul flashmob-ului au făcut diverse donaţii, menite să susţină programul de hidroterapie dedicat copiilor implicaţi în program, primind în schimb simbolul campaniei un dreamcatcher.

Ediţiei de anul acesta s-a alăturat Toluna România, o companie multinaţională ce activează în domeniul cercetării de piaţă online cu sediul în Timişoara. Toluna a oferit sprijin echipei de dans prin acoperirea costurilor pentru pregătirea coregrafiei.

În 2016, comunitatea dansatorilor din Timişoara a participat pentru a doua oară la acest eveniment mondial. Anul trecut, peste 6.000 de dansatori, din 170 de oraşe şi 34 de ţări, au luat parte la eveniment.

West Coast Swing îşi are rădăcinile în Lindy Hop şi este un stil de dans contemporan care se dansează în pereche pe ritmuri foarte diverse. Printre acestea putem enumeră Jazz, Blues, R&B, Cha-cha, Salsa, Dubstep şi orice alt tip de muzică contemporană cu structura de timpi 4-4. Neavând un pas de baza oferă ambilor parteneri posibilitatea de a improviza pe tot parcursul dansului, mai mult decât în alte dansuri de tip “leader-follower”.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*