Sănătate

Aproape o mie de copii din Timiș vaccinați împotriva rujeolei

Aproape o mie de copii din Timiș vaccinați împotriva rujeolei

Subprefectul de Timiș, Daniel Franțescu, coordonatorul campaniei împotriva rujeolei se declară mulțumit de rezultatele campaniei împotriva rujeolei. “În ultimele două săptămâni au fost vaccinați un număr de 882 de copii din localități precum Satchinez, Bărăteaz, Saravale, Periam, Măguri (Lugoj) și Nădrag. Procentul de îmbolnăviri este în scădere semnificativă iar obiectivul nostru este ca până la începerea noului an școlar, numărul de îmbolnăviri să fie zero”, a transmis subprefectul Daniel Franțescu.

Prefectura Timiş împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a judeţului au demarat în 1 august o amplă campanie de informare și vaccinare împotriva rujeolei iar vizați au copiii din întreg județul.

Subprefectul judeţului Timiş, Daniel Franţescu, a coordonat întreaga campanie care s-a va desfăşurat în mai multe localităţi din judeţ și cu preponderență în comunitățile de rromi. “Comunitățile  de rromi constituie o categorie defavorizată și vulnerabilă la contactarea acestei boli deoarece mulți dintre acești copii nu sunt înscrisi pe listele medicilor de familie și nu au acte. Mai mult, această comunitate nu are acces la campaniile de informare și conștientizare desfăsurate prin intermediul presei scrise sau online, neavând nici măcar curent electric”.

La acțiunile desfășurate în teren au participat subprefectul Daniel Cristian Franțescu, reprezentanți ai Direcția de Sănătate Publică a județului Timiș, ai Direcției Județene de Evidența Populației, Inspectoratului Județean de Poliție și ai Salvați Copiii România.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*