Eveniment

Chinez, prins când încerca să intre ilegal în România, din Serbia

Chinez, prins când încerca să intre ilegal în România, din Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sannicolau Mare au depistat un cetăţean chinez care a încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la ”frontiera verde”.

În data de 21 august, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, județul Timiș, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere, în urma căreia au depistat o persoană care se deplasa pe jos, dinspre Serbia spre România, în apropierea localităţii de frontieră Beba Veche.

Persoana în cauză, de origine asiatică si care nu își justifica prezența în zonă, a fost dusă la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cel în cauză este un cetățean chinez în vârstă de 41 de ani. Acesta a declarat că a venit din Serbia pe jos, pe câmp, și intenţiona să ajungă în Ungaria în căutarea unui loc de muncă și a recurs la această metodă întrucât nu deținea o viză valabilă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetățeanul chinez urmând să fie predat unei echipe operative din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş, pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*