Social

Ryanair, apel la călători privind regulile bagajelor de cabină

Ryanair, apel la călători privind regulile bagajelor de cabină

Reprezentanții Ryanair fac un nou apel către pasageri să respecte condițiile privind bagajele de mână, evitand astfel întârzieri de îmbarcare în perioada sezonului de vârf din această vară. Clienții Ryanair se bucură de una dintre cele mai generoase politici pentru bagaje din Europa și pot transporta la bord un bagaj de cabină de 10kg și unul mic, adițional. Totuși, luând în considerare faptul că zborurile au un grad de încărcare de 95%, clienților li s-a reamintit că trebuie să se conformeze cu următoarele reguli pentru bagaje:

Bagaje de cabină – Dimensiunile maxime pentru bagajele de cabină sunt: 1 bagaj de cabină normal (de dimensiunile 55cm x 40cm x 20cm și 10kg în greutate), 1 bagaj mic (geantă de mână, geantă de laptop, pungă cu cumpărături din aeroport etc).

Din cauza spațiului limitat pentru bagaje, în cabină, doar 90 de bagaje normale de mână (de dimensiunile 55 x 40 x 20 cm) pot fi transportate la bord și oricare dintre bagajele normale rămase pot fi transportate, gratuit, la cala pentru bagaje. Ambele bagaje transportate trebuie să se încadreze în măsurătorul de la poarta de îmbarcare, și oricare bagaj de cabină supradimensionat va fi refuzat, sau, unde e posibil, transferat la cala aeronavei în schimbul achitării unei taxe de 50£/50€.

Clienții care au achiziționat Îmbarcare Prioritară au garanția că își vor putea lua bagajul în cabină, deoarece ei vor fi primii care se îmbarcă. Îmbarcarea Prioritară poate fi adăugată unei rezervări, de la doar 5€. Clienților care se deplasează pentru călătorii scurte de 2-4 zile și care vor să se asigure că bagajul lor de cabină nu va merge la cală, li se recomandă să achiziționeze Îmbarcare Prioritară.

Clienților care călătoresc pentru vacanțe, pentru perioade mai lungi, și care vor să transporte bagaje mai mai mari de 10kg, li se recomandă să selecționeze bagaje înregistrate și să își înregistreze bagajul la cală. “În ciuda comunicărilor noastre repetate, unii clienți încă mai încearcă să transporte bagaje supradimensionate la bord, fapt ce cauzează întârzieri la porțile de îmbarcare. După cum am anunțat, clienții pot transporta, în cabină, un bagaj de mână normal și unul mai mic. Totuși, în mod repetat, mulți clienți depășesc criteriile măsurile și greutatea aprobată pentru bagajele de mână, astfel punându-ne în situația de a nu avea alte opțiuni decât să revizuim politica noastră, dacă această practică va continua. Pentru că intrăm în sezonul de vârf, cu multe zboruri ocupate la capacitate maximă, rugăm clienții să se asigure că vor călători cu mai puține bagaje de mână, acolo unde e posibil. Aeronava noastră poate transporta doar 90 de bagaje de mână mai mari, iar agenții noștri de la porțile de îmbarcare, cu rigurozitate, vor pune în aplicare politica noastră de bagaje pentru a preîntâmpina întârzierea zborurilor și pentru asigurarea unei experiențe plăcute de călătorie pentru toți clienții. Oricare client care vrea să transporte un bagaj mai mare este rugat să își achiziționeze un bagaj înregistrat”, a declarat Kenny Jacobs, reprezentant Ryanair.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*