Eveniment

Vacanţa a patru tineri francezi s-a finalizat cu dosar penal. Ce au făcut?

Vacanţa a patru tineri francezi s-a finalizat cu dosar penal. Ce au făcut?

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa, judeţul Timiș, au depistat doi tineri din Franţa, care au încercat să intre ilegal în ţară, având asupra lor aproximativ 18 grame de haşiş.

Alţi doi conaţionali, prieteni cu cei doi, au fost depistaţi în acelaşi punct de frontieră având asupra lor un steroid anabolizant şi o substanţă vegetală posibil ciupercă halucinogenă.

În data de 13 august, în jurul orei 04.30, poliţiştii de frontieră de la Moraviţa au observat cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, pe direcţia localităţii Moraviţa, doi bărbaţi care se îndreptau dinspre teritoriul statului vecin, spre interiorul ţării.

Imediat o echipă operativă s-a deplasat la faţa locului ocazie cu care a stabilit că cei doi sunt cetăţeni francezi, care au trecut ilegal graniţa din Serbia, motiv pentru care au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Moravita pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că unul dintre cetăţenii francezi se afla în posesia unui paşaport francez valabil, iar celalalt, Felix C., în vârstă de 23 ani, nu avea nici un document de identitatea asupra sa. În urma controlului amănunţit efectuat asupra celor două persoane, asupra lui Felix C. au fost găsite aproximativ 18 grame de substanţă maronie, despre care tânărul a declarat că este haşiş pentru consum propriu. De asemenea, tinerii au mai susţinut că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă la un festival din vestul ţării, iar Felix C. nu poseda documente de identitate pentru a efectua formalităţile de frontieră. Astfel, prietenul său, deşi putea să intre legal în România, a decis să-l însoţească şi să treacă ilegal frontiera.

În acelaşi timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, călătorind într-o autorulotă, înmatriculată în Franţa, doi cetăţeni francezi, ambii în vârstă de 21 de ani, care s-au legitimat cu documentele personale.

În urma unui control efectuat asupra mijlocului de transport şi bagajelor au fost descoperite: un flacon cu un steroid anabolizant, 6 grame de substanţă vegetală posibil ciupercă halucinogenă şi un cartuş de vânătoare. La cercetări tinerii au declarat că veneau în vacanţă în România şi urmau să-i preia pe cei doi conaţionali reţinuţi de poliţiştii de frontieră la „frontiera verde”, după ce intrau în România.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, introducerea în ţară de droguri de risc, contrabandă calificată, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, precum şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Cei patru cetăţeni din Franţa au fost prezentaţi procurorului D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, în vederea continuării cercetărilor, iar substanţele găsite asupra lor au fost trimise spre expertizare.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*